Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Više od 200 mališana u Palama obilježilo Svjetski dan bez automobila

22 Septembar 2022
2 min.
Više od 200 mališana u Palama obilježilo Svjetski dan bez automobila

Više od 200 djece u Palama danas je obilježilo Svjetski dan bez automobila, a imali su priliku da pokažu šta su naučili od policijskih službenika o učešću u saobraćaju.

Tim povodom bio je na jedan čas obustavljen saobraćaj u Ulici Milana Simovića, gdje su djeca crtala na asfaltu.

Direktor Dječijeg centra “Bubamara” Vanja Jugović rekla je da je iz vrtića učestvovalo 90 djece i da su se rado odazvali akciji.

Ona je dodala da se na ovaj način njeguje duh ekologije i daje na značaju zaštiti životne sredine.

Direktor Osnovne škole “Pale” Aleksandar Rajić rekao je da su danas osnovci zajedno sa predškolcima i uz podršku srednjoškolaca uputili poruku na važan ekološki dan i da bi pokazali ljudima da ulice mogu biti slobodne i bezbjedne.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je novinarima da su današnje planirane aktivnosti u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Čvoro je dodao da su policijski službenici tokom kampanje sproveli i edukativna predavanja u osnovnim školama na području Uprave.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da je cilj kampanje prvenstveno zaštita učesnika u saobraćaju, posebno djece, kao i podizanje svijesti i odgovornosti vozača, ali i korištenje alternativnih vrsta prevoza bar jedan dan u godini.

“Danas smo poslali snažnu poruku vozačima motornih vozila da bar jedan čas možemo bez automobila, odnosno da se služimo drugim altemativnim prevozom, ali i da zaštitimo i životnu sredinu. Mališani su pokazali da su naše preventivne aktivnosti tokom kampanje bile uspješne jer su danas pokazali šta su naučili od policijskih službenika”, izjavila je Stokanovićeva.

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]