Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Više od 300 zaposlenih Šumskog gazdinstva “Romanija” na sportsko-zabavnom druženju

21 Juli 2021
2 min.
Više od 300 zaposlenih Šumskog gazdinstva “Romanija” na sportsko-zabavnom druženju

Šumsko gazdinstvo “Romanija” Sokolac organizovalo je danas na Kopitu sportsko-zabavno druženje radnika, kojem je prisustvovalo više od 300, od ukupno 380 zaposlenih u ovoj organizacionoj jedinici “Šuma Srpske”.


Direktor Gazdinstva Strahinja Bašević rekao je novinarima da će ovo druženje na praznik Svetog Prokopija preći u tradiciju, a današnje je upriličeno povodom dobrog poslovnog rezulatata “Romanije” u prvoj polovine ove godine.

“Ovakvi skupovi treba da doprinesu posebnom odnosu među zaposlenima i pozitivno utiču na poslovne odnose i ostvarenje još boljih rezultata u ovom gazdinstvu”, naglasio je Bašević.

On je naveo da su se zaposleni u sokolačkom gazdinstvu danas takmičili u navlačenju konopca, streljaštvu, bacanju kugle u muškoj i ženskoj konkureniciji, trci, fudbalu, šahu, a održano je i takmičenje ekipa u pripemanju jagnjećeg i prasećeg pečenja na ražnju, te u pripremanju gurmanskog gulaša.

Pobjednik u navlačenju konopca bila je ekipa Radne jedinice “Iskorištavanje” sa prvim u redu Nebojšom Tomovićem.

“Ovo je poseban osjećaj pobjede, baš kao da je došao Novak Đoković pa ovdje igrao na terenu – toliko smo snage i navijača imali”, rekao je Tomović novinarima.

Siniša Cincar, inženjer šumarstva iz Šumske uprave “Istočni Stari Grad”, koja posluje u okviru sokolačkog gazdinstva, izrazio je zadovoljstvo organizacijom prvih sportsko-zabavnih igara za radnike “Romanije”.

“One su danas pokazale da je ljudima potrebna relaksacija u prirodnom šumovitom okruženju bez teških tema. Svemu dodatno doprinosi i naš pozitivan trend poslovanja, jer je `Romanija` jedno od najjačih gazdinstava u Srpskoj”, istakao je Cincar.

Milija Gavrilović, radnik ovog gazdinstva, osvojio je prvo mjesto bacivši kuglu, bez ikakvih priprema gotovo 13 metara i bio jedan od članova pobjedničke ekipe u navlačenju konopca.

Višestruka balkanska šampionka u sedmoboju, petoboju i skoku uvis i rekorderka BiH i Republike Srpske u ovim disciplinama Mladena Krajišnik bacila je danas kuglu osam metara i bila najbolja u trci na 100 metara i time najavila povratak na atletske staze već sredinom avgusta, nakon jednogodišnje pauze.

Prema njenim riječima, današnje godišnje radničko druženje, u organizaciji rukovodstva, Uprave i menadžmenta, a na prijedlog zaposlenih, zaslužuje svaku pohvalu.

“Time se zaokružuje jedna uspješna poslovna priča sokolačkog Gazdinsta u prošloj i u proteklih šest mjeseci ove godine”, rekla je Krajišnikova.

SRNA

Povezani članci

U Trnovu u petak vakcinacija bez najave

Građani Trnova u petak, 6. avgusta, moći će da se vakcinišu protiv virusa korona bez zakazivanja, a na raspolaganju je vakcina “sinofarm”. Direktor Doma zdravlja Trnovo Stefan Ivanović rekao je za Princip da će vakcinacija biti organizovana u terminu od 10.00 do 14.00 časova u prostorijama Doma zdravlja. Kada je riječ o vakcinisanju stanovnika ove […]

Istočno Sarajevo: Do 15. avgusta prijave za izbor najljepšeg dvorišta i balkona

Stanovnici Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva do 15. avgusta mogu da se prijave za izbor najljepšeg dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika. Biće izabrana po tri najljepša dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika, a prva nagrada je 100 KM za svaku od kategorija, saopšteno je iz Udruženje “Probudi se” Istočno Sarajevo, koje […]