Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Višegrad:Prijem za učenike generacije i uspješne učenike

10 Jun 2021
2 min.
Višegrad:Prijem za učenike generacije i uspješne učenike

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za učenike generacije i uspješne učenike Osnovne škole “Vuk Karadžić” i Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić”, kojima su uručeni simbolični pokloni.

“Raduje nas veliki broj učenika sa najboljim ocjenama. Opština je, kao i svake godine, izdvojila određena sredstva i nagradila njihov rad i uspjeh”, istakao je Đurević.

On je svim učenicima poželio uspjeh u daljem školovanju, sa željom da se vrate u Višegrad nakon školovanja.

“Opština je ove godine organizovala odlazak u Stari Brod za najbolje đake, njihove razredne starješine i direktore škola, da se upoznaju sa dešavanjima iz tog perioda”, rekao je Đurević i dodao da svi, a ne samo ovi učenici, treba da obiđu Spomen kompleks i upoznaju se o dešavanjima iz Drugog svjetskog rata.

Direktor osnovne škole Momir Radojčić rekao je da je ovo izuzetna generacija i da su postigli odlične rezultate.

“Imamo sedam učenika Vukove diplome, deset učenika sa svim peticama, a 23 odlična učenika. Želim da zahvalim opštini na realizovanim projektima koji su olakšali nastavu i nastavni proces”, naglasio je Radojčić.

Učenik generacije Osnovne škole “Vuk Karadžić” Maja Jevđević rekla je da je velika čast biti izabran za đaka generacije.

“Ovo su nagrade i priznanja za dosadašnji trud. Veoma sam zahvalna porodici i prijateljima jer su me uvijek podržavali, a posebno se zahvaljujem učiteljici i razrednoj starješini koje su svoje znanje prenijeli na mene”, istakla je Jevđevićeva koja planira da upiše gimnaziju.

Direktor Srednjoškolskog centra “Ivo Andrić” Divna Vasić rekla je da su ponosni na uspjehe i znanja učenika, a prijem kod načelnika opštine je dokaz da postoje ustanove koje uvažavaju uspjehe mladih ljudi.

“Vjerujem da će se naši đaci vratiti u svoje mjesto poslije završenih fakulteta i da će za njih biti mjesta u njihovom gradu”, istakla je Vasićeva.

Ona je naglasila da se samo znanjem može mijenjati i oblikovati svijet.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra Vuk Šijaković rekao je da je prijem značajan jer pokazuje da se vrednuje trud, rad i zalaganje.

“Školovanje ću nastaviti na Računarskom fakultetu u Beogradu zato što smatram da na taj način mogu da nadogradim svoja znanja koja sam stekao. Dobitnik sam stipendije Računarskog fakulteta i to će mi olakšati školovanje”, istakao je Šijaković.

Vukovac Srednjoškolskog centra Marija Đurđević rekla je da će školovanje nastaviti na Fakultetu tehničkih nauka na elektrotehničkom odsjeku.

SRNA

Povezani članci

Apel Ministarstva rada: Zaštiti radnike od visoke temperature

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske apelovalo je da svi poslodavci, zbog izuzetno visoke temperature vazduha, izvrše preraspodjelu radnog vremena i tako zaštite zdravlje radnika, primjenjujući Međunarodni standard ISO 7243. “Nesporno je da učestale vrućine utiču na zdravlje radnika, posebno onih koji rade na otvorenom i duže vrijeme su izloženi suncu zbog čega dolazi […]

U Srpskoj šest lica oboljelo od virusa korona, preminulo dvoje

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 304 lаbоrаtоriјska uzоrka, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd […]