Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Vlada Srbije: Članovima košarkaške reprezentacije po 25.000 evra

12 Septembar 2023
1 min.
Vlada Srbije: Članovima košarkaške reprezentacije po 25.000 evra

Vlada Srbije je na današnjoj sjednici donijela rješenje da članovima košarkaške reprezentacije za osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Filipinima, Japanu i Indoneziji dodijeli novčane nagrade u visini od po 25.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti, kao i njihovom treneru Svetislavu Pešiću.

Na sjednici su donijeta i rješenja o dodjeli novčanih nagrada za sportske rezultate na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini — košarka, 3 na 3, u Izraelu, u Jerusalimu, od 5. do 7. septembra 2023. godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti dobiće košarkaši Marko Branković, Nemanja Barać, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić i trener muške košarkaške selekcije Marko Ždero.

Povezani članci

Povrijedila se Ivana Španović pred Olimpijske igre u Parizu

 Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović povrijedila je Ahilovu tetivu samo nekoliko dana pred početak Olimpijskih igara u Parizu. Ivana Španović je prema riječima trenera Gorana Obradovića morala da prekine takmičenje u Italiji i to nakon prve serije, pošto je osjetila bol. Španovićeva je skočila 6.29 metara na takmičenju, što je skromno za njene mogućnosti, a […]

Čestitke i novčane nagrade zlatnim teniserima i srebrnim odbojkašicama

Zlatne tenisere i srebrne odbojkašice Foče sa Međuopštinskih sportskih igara /MOSI/ u Užicu danas je ugostio načelnik opštine Milan Vukadinović i uz čestitke za odlične rezultate, novčano ih nagradio. Teniseri Foče još jednom su potvrdili da su jedan od najuspješnijih kolektiva u istoriji “Olimpijade tromeđe”, kako se nezvanično naziva ova jedinstvena i najveća smotra amaterskog […]