Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Vlada Srbije: Članovima košarkaške reprezentacije po 25.000 evra

12 Septembar 2023
1 min.
Vlada Srbije: Članovima košarkaške reprezentacije po 25.000 evra

Vlada Srbije je na današnjoj sjednici donijela rješenje da članovima košarkaške reprezentacije za osvajanje srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Filipinima, Japanu i Indoneziji dodijeli novčane nagrade u visini od po 25.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti, kao i njihovom treneru Svetislavu Pešiću.

Na sjednici su donijeta i rješenja o dodjeli novčanih nagrada za sportske rezultate na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini — košarka, 3 na 3, u Izraelu, u Jerusalimu, od 5. do 7. septembra 2023. godine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nagradu u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrijednosti dobiće košarkaši Marko Branković, Nemanja Barać, Stefan Kojić, Strahinja Stojačić i trener muške košarkaške selekcije Marko Ždero.

Povezani članci

Srpska pobijedila UAE u figitalnoj košarci

Reprezentacija Republike Srpske pobijedila je danas Ujedinjene Arapske Emirate u figitalnoj košarci ukupnim rezultatom 23:16 na sportskim igrama BRIKS-a. E-sport /digitalni dio/, Republika Srpska izgubila je 14:8, dok su u basketu 2×2 pobijedili rezultatom 15:2. Naredni meč je sutra protiv Uzbekistana.

Preminuo golman fudbalske reprezentacije Matija Šarkić

Golman crnogorske reprezentacije Matija Šarkić /26/ preminuo je jutros u Budvi. Kako prenose crnogorski portali, golmanu crnogorske reprezentacije je pozlilo u stanu u Budvi oko 6.30 časova. NJegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo. Policija je na licu mjesta, ispituju se sve okolnosti, ali je, kako se navodi, najvjerovatnije […]