Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Vlažni kolovozi, moguća poedica

24 Novembar 2022
3 min.
Vlažni kolovozi, moguća poedica

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično mokri ili vlažni, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica na dionicama u višim predjelima, preko prevoja, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Na dionicama kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i duž rijeka mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Sokolac-Podromanija, na lokalitetu ukrštanja sa Ulicom cara Lazara na Sokocu.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva-Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na putu Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, te na regionalnoj dionici Jezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

Drugačije se saobraća i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika LJubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan, osim nedjelje i praznika, aktuelne su obustave saobraćaja od 9.00 do 12.15 časova i od 13.15 do 15.00 časova.

Obustava saobraćaja na snazi je od 13.00 do 14.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, dionica Ripač-Dubovsko, zbog radova na putu, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionica Cerik-pijaca “Arizona”, a alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj, na dionici Poljice-Maglaj, svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

Sporije se zbog radova saobraća i na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

SRNA

Povezani članci

Sutra oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom na jugu i zapadu. Na istoku će biti promjenljivo oblačno uz kraće sunčane periode i povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Poslije podne ili tokom noći očekuje se prestanak padavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će biti […]

Nova vlast mijenja CIK

Aktuelna postava Centralne izborne komisije (CIK) BiH po svemu sudeći naći će se pod lupom nove vlasti na nivou zajedničkih institucija, koja je sve bliže opciji da najavu smjene članstva institucije zadužene za izborni proces sprovede u djelo. Nakon što je konstituisan Predstavnički dom Parlamenta BiH u četvrtak, gdje većinu čini SNSD, HDZ i bošnjačke […]