Ravna planina banerRavna planina baner

Auto svijet

Volkswagen na struju za manje od 25.000 evra

16 Mart 2023
2 min.
Volkswagen na struju za manje od 25.000 evra

Izvršni direktor Volkswagena Tomas Šefer predstavio je novi koncept malog, pristupačnog električnog vozila ID.2 All, uz najavu da će novo vozilo u budućoj serijskoj formi biti “pravi narodni automobil”, pozivajući se na naslijeđe brenda tako što će svima omogućiti električnu mobilnost po prihvatljivoj cijeni.

Šefer je takođe još jednom istakao da će serijska verzija ID.2 All, koja bi trebalo da se pojavi u prodaji 2025. godine, koštati manje od 25.000 evra.

Šafer kaže: “Uopšte nije laka igra ponuditi vozilo po cijeni ispod 25.000 evra. Možemo mnogo da uradimo u smislu ekonomije obima. U našoj grupi brendova koristimo malu platformu koja može da dobije četiri vozila zajedno sa Cuprom i Škodom, tako da će nam taj obim pomoći da smanjimo cijene kako bismo bili konkurentni, ali takođe i da zarađujemo na tome”

Šefer je takođe dodao da je “prvi korak prikazan danas – beskompromisno vozilo – ne želimo da pravimo kompromise po pitanju bezbjednosti ili da ponudimo nerealne domete vožnje koji nemaju smisla samo da to stavimo u specifikacije. Ne, pokazujemo sjajno vozilo, pravi narodni auto sa vrhunskom tehnologijom. U isto vrijeme radimo i na električnom vozilu ispod 20.000 evra, što će biti još veći izazov, ali mislim da je i to dio našeg DNK kao Volkswagena. U narednih nekoliko mjeseci ćemo izvještavati o ovome”

U prvoj fazi, serijski ID.2 će biti ponuđen samo sa jednim motorom. Električni motor u koncept automobilu raspolaže sa 226KS, dok ubrzanje do 100 km/h traje manje od 7 sekundi.

Volkswagen navodi da autonomija sa jednm punjenjem baterija iznosi 450 km (po WLTP-u), kao i da je na brzom punjaču dovoljno oko 20 minuta za dopunu 10 do 80 odsto kapaciteta.

Zajedno sa svojom novom karoserijom hečbeka, ID.2 All takođe usvaja unutrašnjost novog izgleda sa do pet mijesta u kabini za koju se tvrdi da nudi sličan prostor kao i današnji Golf.

Nezavisne

Povezani članci

Pogledajte kako izgleda potpuno automatizovani parking (VIDEO)

Zgrada pod nazivom Future Car Park se nalazi u poslovnom dijelu grada Hangzhoua u Kini i ima kapacitet od 500 automobila koji se slažu pomoću potpuno automatizovanog sistema. Parking se sastoji od niza ovalnih tornjeva nalik stablu. Tri tornja u centru parkinga budućnosti se koriste za parkiranje automobila, dok tri druga prevoze posjetioce pomoću lifta. […]

Tesla želi da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji

Kompanija Tesla je izrazila želju da proizvodi električne automobile i baterije u Indiji. Predstavnici Tesle su razgovarali sa indijskim vladinim zvaničnicima o podsticajima koje Indija nudi kompanijama, kao i o modalitetima saradnje, rekao je dobro upućen izvor za Rojters.    Razgovaralo se i o indijskim uvoznim taksama na automobile, a predstavnici Tesle su pre svega želeli […]