Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Vozio 100 km/h brže od ograničenja, opravdanje će vas nasmijati

21 Septembar 2022
1 min.
Vozio 100 km/h brže od ograničenja, opravdanje će vas nasmijati

Vozač početnik (21) iz opštine Stenvijkerlanda u Holandiji snimljen je kako vozi 179 km/h na putu N333. Maksimalna brzina na toj dionici je 80 km/h, pa mu je oduzeta vozačka dozvola i sastavljen policijski zapisnik.

On je vozio u blizini mjesta Stenvijk kada mu je izmjerena navedena brzina. Prema navodima policije, vozač je znao da će ispred njega biti kamere koje mjere brzinu, ali je ipak prilično ubrzao.

Razlog prebrze vožnje koji je naveo u izjavi u policiji bila je potreba za odlaskom u WC. Prema riječima portparola policije Henka Kremera, visina kazne mu još nije određena jer do 40 km/h prebrze vožnje postoje fiksne sume, a sve iznad toga određuje državni tužilac.

Biće zanimljivo videti da li će tužilac uzeti u obzir potrebu vozača za toaletom ili će ga možda još više kazniti zbog ovakvog izgovora.

B92

Povezani članci

Danas je međunarodni Dan kafe: Pogledajte u kojim zemljama se najviše pije ovaj napitak

Širom svijeta danas se obilježava Dan kafe, najpopularnijeg napitka, bez kojeg većina stanovnika svijeta ne može da zamisli početak dana. Sve do nedavno, ovaj dan se u većini zemalja obilježavao 29. septembra, ali kako je određeno od Međunarodne organizacije za kafu, prvi zvaničan datum je 1. oktobar, koji je obilježen prvi put 2015. godine u […]

Danas se slave Vera, Nada, Ljubav i njhova majka Sofija: Važan dan za sve koji imaju ćerke

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas slave praznik koji je posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, LJubavi i njihovoj majci Sofiji. Vera, Nada, Ljubav i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. vijeka. Simbol su vrlina na kojima počiva čitavo hrišćanstvo. Vjere se nisu odricale ni kada im je bilo najteže i vodile […]