Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić naredio podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije na najviši nivo

26 Maj 2023
1 min.
Vučić naredio podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije na najviši nivo

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Vučić je potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, javlja Tanjug.

Ministar odbrane Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na Kosovu i Metohiji dramatična.

“Sve ono na šta je Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom, pre svega na severu Kosova i metohije i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim”, rekao je Vučević za TV “Pink”.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti prema naredbi Vučića.

“Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu”, rekao je Vučević.

SRNA

Povezani članci

Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

Žandarm Miloš Јevremović koji je 29. juna povrijeđen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao ga je u Odredu Žandarmerije u Beogradu. Јevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege. Dačić je Јevremoviću uručio plaketu za hrabrost. – Za ovaj […]

Kosovo: Na svaka tri dana po jedan etnički motivisan napad na Srbe

Na Kosovu i Metohiji je samo od početka ove godine bilo 67 etnički motivisanih napada na Srbe, što je u prosjeku jedan napad svaki treći dan, pišu beogradske “Večernje novosti”. List navodi da se posljednji slučaj dogodio prije tri dana, kada je muškarac albanske nacionalnosti napao Mladena Đošića u selu Donja Brnjica, nadomak Prištine i […]