Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić naredio podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije na najviši nivo

26 Maj 2023
1 min.
Vučić naredio podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije na najviši nivo

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Vučić je potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, javlja Tanjug.

Ministar odbrane Miloš Vučević je potvrdio da je Vučić potpisao naredbu o podizanju borbene gotovosti i dodao da je situacija na Kosovu i Metohiji dramatična.

“Sve ono na šta je Vučić upozoravao danima i nedeljama da Priština srlja dalje u eskalaciju i sprovođenje terora nad srpskom zajednicom, pre svega na severu Kosova i metohije i skretao pažnju međunarodnoj zajednici i posrednicima u dijalogu između Prištine i Beograda se, nažalost, pokazalo tačnim”, rekao je Vučević za TV “Pink”.

Vučević je istakao da je Vojska Srbije započela aktivnosti prema naredbi Vučića.

“Neko mora da razume da ono što Aljbin Kurti radi vodi nas ka crvenim linijama, vodi nas ka potpunom kolapsu dijaloga, vodi nas ka deeskalaciji na terenu”, rekao je Vučević.

SRNA

Povezani članci

Da li BIA zaista bira novog lidera opozicije: Manojlović ili Milić?

Situacija na političkoj sceni u Srbiji nakon poslednjih izbora postala je veoma dinamična. Glavno pitanje koje se sada postavlja je ko će biti novi lider opozicije. Dok se političari bore za poziciju, mnogi sugerišu da su domaće i strane službe bezbednosti umešane u ovaj proces. Savo Manojlović, vođa pokreta „Kreni-promeni“, brzo se probija kao jedan […]

Dan posle bojkota: Ko će biti vođa prozapadne opozicije?

Iznenađujući uspeh u Beogradu je ostvarila lista Sava Manojlovića, dok se u Nišu za mesto glavnog oponenta vlasti postavio dr Dragan Milić; Ima li neko od njih potencijal da postane lider čitave jedne političke struje u Srbiji? Najnovije mešanje karata na političkoj sceni Srbije – nakon održanih lokalnih izbora, ali i zbog manje izlaznosti, relativno uspešnog […]