Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Vujičić: Oni koji ne razmišljaju kao političko Sarajevo odmah budu izvrijeđani

15 Jun 2024
2 min.
Vujičić: Oni koji ne razmišljaju kao političko Sarajevo odmah budu izvrijeđani

Oni koji ne razmišljaju kao političko Sarajevo odmah im uz uvrede bude poručeno da nisu dobrodošli ni u taj grad niti u BiH, izjavio je Srni poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić.

Vujičić je pojasnio da se zbog toga na najgrublji način šalju poruke “dobrodošljice” i predstavnicima ambasada drugih država.

“Nažalost, Sarajevo se ništa nije promijenilo kada je odnos prema Srbima u pitanju, a evo i prema ambasadima Srbije, Slovačke i Mađarske”, naveo je Vujičić.

On smatra da to nimalo nije dobro za Sarajevo, te dodao da nije siguran da će se takva praksa ikada promijeniti, jer su Bošnjaci do sada više puta pokazali da oni koji ne razmišljaju kao oni, nisu dobrodošli ni u Sarajevu, ni u BiH.

Vujičić je pozvao nadležne da pronađu one koji su ispisivali grafite, navodeći da nije siguran da će oni bilo šta učiniti, kao što i do sada nisu kada je bila ugrožena srpska imovina, a u ovom slučaju diplomatsko osoblje Srbije, Mađarske i Slovačke.

Na zidu zgrade koja se nalazi u blizini Ambasade Srbije u Sarajevu ispisan je grafit “genocidaši”. Vandali su prethodno ispisali navodni broj žrtava u Srebrenici na ogradama ispred Ambasade Mađarske u Sarajevu koja je na glasanju o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN bila protiv, te ispred Ambasade Slovačke koja je bila uzdržana.

Dragi Ruparu, srpskom povratniku u mostarsko naselje Hodbina, juče je ispred porodične kuće zapaljen automobil.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Tadić o odluci Ustravnog suda BiH: Spremni su da zapale i svoju kuću, samo da gori kuća Republike Srpske

Pravnik Ognjen Tadić rekao je da odluke krnjeg Ustavnog suda BiH o neustavnosti odluke Vlade Srpske o prodaji nepokretnosti na Jahorini i Vlade FBiH o promjeni namjene šumskog zemljišta, pokazuju da su politički faktori iz FBiH spremni i svoju kuću da zapale samo da gori kuća Republike Srpske. “Predmetne odluke nisu sporne samo sa stanovišta […]