Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vujičić: Sankcije primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike

19 Jun 2024
1 min.
Vujičić: Sankcije primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić rekao je za RTRS da novi paket američkih sankcija pravnim licima iz Republike Srpske predstavlja primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike.

Vujičić je rekao da SAD sankcijama žele da zabrane Srbima iz Republike Srpske pravo na rad.

Zemlja koja se proglašava za nosioca demokratije u svijetu stavlja na crnu listu kompanije koje nemaju veze sa politikom ili bilo čim što bi ugrozilo američke interese – istakao je on.

Vujičić je naglasio da je Republika Srpska na udaru sankcija samo zato što ima drugačije stavove od američke politike.

Govoreći o sudskom procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, Vujičić je rekao da je proces od samog početka politički motivisan i da iza svega stoji namjera eliminisanja predsjednika Srpske iz političkog života.

On je rekao i da “američka Ambasada u BiH vrši najveći pritisak na Sud i Tužilaštvo BiH”.

RTRS

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Kostrešević imenovan za direktora Policije Srpske

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Sinišu Kostreševića za direktora Policije Republike Srpske, potvrđeno je Srni u Vladi. Vlada je Kostreševića imenovala na mandat od četiri godine, a prethodno je Nezavisni odbor za izbor direktora policije jednoglasno Vladi predložio Kostreševića. Novi mandat Kostreševića počeće od 31. jula, potvrđeno je Srni u MUP-u. Direktora i zamjenika […]