Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vujičić: Sankcije primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike

19 Jun 2024
1 min.
Vujičić: Sankcije primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić rekao je za RTRS da novi paket američkih sankcija pravnim licima iz Republike Srpske predstavlja primjer gaženja demokratije i američke kaubojske politike.

Vujičić je rekao da SAD sankcijama žele da zabrane Srbima iz Republike Srpske pravo na rad.

Zemlja koja se proglašava za nosioca demokratije u svijetu stavlja na crnu listu kompanije koje nemaju veze sa politikom ili bilo čim što bi ugrozilo američke interese – istakao je on.

Vujičić je naglasio da je Republika Srpska na udaru sankcija samo zato što ima drugačije stavove od američke politike.

Govoreći o sudskom procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, Vujičić je rekao da je proces od samog početka politički motivisan i da iza svega stoji namjera eliminisanja predsjednika Srpske iz političkog života.

On je rekao i da “američka Ambasada u BiH vrši najveći pritisak na Sud i Tužilaštvo BiH”.

RTRS

Povezani članci

Milinčić: Prisustvo predsjednika Srpske BRIKS-u šansa za novi razvoj 

Prisustvo predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Samitu BRIKS-a je od velike važnosti, jer na tom primjeru možemo da vidimo da Rusija “čuva leđa” Srpskoj, rekla je glavni urednik ruske agencije “Sputnjik” Ljubinka Milinčić. – Odnosi Srpske i Rusije su godinama veoma dobri, ali moramo primijetiti da je među 60 zvaničnika i jedan predstavnik, predstavnik Srpske, koja […]

U Srpskoj rođene 22 bebe

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 22 bebe, po 11 djevojčica i dječaka. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Bijeljini i Istočnom Sarajevu po tri, u Doboju dvije, u Prijedoru, Zvorniku, Gradišci i Trebinju po jedna beba, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. Četiri djevojčice i šest dječaka […]