Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vukadinović: Ne zaboraviti činjenicu da smo jedan od najstradalnijih naroda

15 Septembar 2021
2 min.
Vukadinović: Ne zaboraviti činjenicu da smo jedan od najstradalnijih naroda

Načelnik opštine Foča Milan Vukadinović pozvao je građane da istaknu zastave u čast slavne srpske vojske koja je na današnji dan 1918. godine probila Solunski front, što je ključno uticalo na ishod Prvog svjetskog rata.


“Ne treba da se stidimo niti zaboravimo činjenicu da smo jedan od najstradalnijih naroda u 20. vijeku i da smo uvijek bili na pravoj i pobjedničkoj strani istorije. Zato, ma gdje god se nalazili, istaknimo zastave na našim trgovima, ulicama, domovima, podignimo ih u srcima i mislima za naše jedinstvo, slobodu i slogu”, istakao je Vukadinović.

Vukadinović je srpskom narodu čestitao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji Republika Srpska i Srbija zajedno slave, uz želju da bude obilježen svečano i dostojanstveno, u skladu sa narodnom tradicijom.

“Ovaj datum nije izabran slučajno jer se 15. septembra obilježava i proboj Solunskog fronta, kada je vaskrsnula srpska vojska pohrlila da povrati fizički izgubljenu otadžbinu”, navodi se u čestitki načelnika Foče.

Vukadinović je poručio da je srpskom narodu danas, više nego ikada, potrebno jako i neraskidivo nacionalno jedinstvo, čak i onda kada ne može da postigne političko.

Vojska Kraljevine Srbije je u Prvom svjetskom ratu 15. septembra 1918. godine probila Solunski fornt, što je omogućilo da potom donese slobodu ne samo srpskom već i ostalim porobljenim južnoslovenskim narodima.

SRNA

Povezani članci

Obilježeno 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske

U Novom Gradu obilježeno je 26 godina od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije. Odbrana zapadno-krajiških opština Novog Grada, Kostajnice i Kozarske Dubice imala je veliku ulogu u i odbrani, ali i opstanku Republike Srpske. U napadu elitnih jedinica poginulo je više od 60 civila i isto toliko pripadnika Vojeske Republike Srpske i […]

Dodik: Spasavanje savezničkih pilota – odraz veličine i snage srpskog naroda

 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je danas u dobojskom selu Boljanić da akcija “Halijard” prije 77 godina predstavlja junački poduhvat srpskog naroda, koji je uvijek bio na strani slobode i pravde. “Ovdje smo na obilježavanju istorijskih i istinitih događaja o kojima se nije pričalo 70 godina jer tadašnji režim to nije dozvoljavao”, rekao […]