Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Za građane Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva danas i sutra vakcinacija bez najave

22 Juli 2021
1 min.
Za građane Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva danas i sutra vakcinacija bez najave

Građani Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže moći će danas i sutra da se vakcinišu protiv virusa korona bez zakazivanja, a na raspolaganju su “sinofarmove” i vakcine “astra zeneka”.


Koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević rekao je Srni da će građanima na raspolaganju biti 29 doza kineske vakcine “sinofarm”, te 200 doza “astra zeneka”.

Vakcinacija je planirana u terminu od 8.00 do 18.00 časova.

“Mislim da ćemo time potrošiti kontingent doza vakcina koje smo dobili”, rekao je Vasiljević i dodao da polovinom naredne sedmice očekuje da bude dostavljeno 450 doza prve komponente vakcine “sputnjik ve”.

Vasiljević je izrazio nadu da će vakcinacija građana ruskom vakcinom biti u četvrtak i petak, 29. i 30. jula.

On kaže da je juče “sinofarmovu” vakcinu primilo 200 građana.

Prema njegovim riječima, od ponedjeljka, 19. jula, kada je krenula vakcinacija bez najave, prvu dozu primilo je oko 1.100 građana ovih lokalnih zajednica.

On je rekao da je do sada prvu dozu vakcine protiv virusa korona primilo oko 4.700 građana Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, dok je obje doze primilo njih 1.800.

Vasiljević je očekuje da uskoro počne i revakcinacija građana drugom dozom ruske vakcine “sputnjik ve”.

SRNA

Povezani članci

Pale: Humanitarni bazar za Ivanu, Boška i Jelenu

Na paljanskom šetalištu danas je organizovan humanitarni bazar za prikupljanje sredstava za nastavak liječenja Ivane Bjelogrić iz Istočnog Sarajeva, sedmomjesečnog Boška Guglete iz Srbije i Jelene Muharemović sa Pala. Za nastavak liječenja petogodišnje Ivane Bjelogrlić potrebno je oko 50.000 evra, a za liječenje Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan potrebno je […]

Jahorina: Održan “Termag MTB maraton”

Planinskim stazama Jahorine i Ravne planine danas je održana biciklistička trka “Termag MTB maraton”, koji je okupio više od 140 učesnika iz pet zemalja. U okviru planinske biciklističke trke, koju je organizovao Hotel “Termag” sa Jahorine, vožene su trke na tri staze dužine 46, 34 i 22 kilometra, a takmičari su nastupali u muškoj i […]