Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Zaev: Među stradalima i državljanin Srbije; Ambasada bez zvanične potvrde

23 Novembar 2021
2 min.
Zaev: Među stradalima i državljanin Srbije; Ambasada bez zvanične potvrde

Najmanje 46 osoba, većinom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je pošto se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici. Među žrtvama su i djeca, a sedmoro preživjelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotina.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je među putnicima jedna osoba iz Srbije i jedan državljanin Belgije, navodi se u listi putnika.

“U kontaktu sam sa premijerom /Bugarske/ Stefanom Јanevom… Najveći broj žrtava su građani Sjeverne Makednije, ali ima i državljana Srbije”, rekao je Zaev, prenosi MIA.

S druge strane, ambasador Srbije u bugarskoj Željko Јović rekao je da Ambasada nema nikakvih zvaničnih potvrda da je među žrtvama bilo državljana Srbije.

“Nema nikakvih zvaničnih potvrda da je u tom autobusu bilo srpskih državljana. Svi naši kontakti sa zvaničnim bugarskim institucijama do sada pokazuju da niko nema nijednu zvaničnu informaciju i potvrdu da je bilo srpskih državljna”, rekao je Јović za TV Prva.

On je istakao da ne treba uznemiravati javnost Srbije dok se sve ne provjeri, jer je tragedija izuzetno teška.

Zaev je rekao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mu je rekao da se čula strašna eksplozija.

“Uspjeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspjeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12 djece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina”, rekao je Zaev.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji Besa trans i da prije prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

RTRS

Povezani članci

Mokra Gora proglašena najboljim turističkim selom na svijetu

Generalna skupština Svjetske turističke organizacije UN u Madridu proglasila je danas Mokru Goru za najbolje turističko selo svijeta. Mokra Gora je izabrana među više od 170 aplikacija iz 75 zemalja svijeta, što je jasna demonstracija njenih izuzetnih vrijednosti, saopštila je Turistička organizacija Srbije. U saopštenju je navedeno da će ovo svjetski značajno priznanje doprinijeti da […]

Kurc potvrdio da se povlači iz politike

 Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da prestaje da se bavi politikom.On se obratio novinarima u Beču nakon što je list “Kronen cajtung” ranije objavio vijest da se Kurc povlači iz politike. Kurc je rekao da želi da posveti vrijeme svojoj porodici, prenio je “Sputnjik”. “Danas se otvara novo poglavlje u mom životu”, izjavio […]