Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

03 April 2024
2 min.
Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

 Francuski predsjednik Emanuel Makron objavio je svoju namjeru da ojača antiterorističku saradnju sa Rusijom, ali i dalje nastavlja da Kijevu šalje sredstva za vršenje novih terorističkih napada, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Ukoliko osoba navede da je neophodna borba protiv terorizma i izražava spremnost da tom sektoru ojača napore, kako je moguće da već sutradan objavi da šalje ne samo humanitarnu, već i vojnu pomoć i time omogućava onima koji su i ranije vršili teroristički napade tehnički kapacitet za vršenje novih udara?”, upitala je Zaharova.

Prema njenim riječima, Makron mijenja mišljenje “na polovini dana tako da ga niko iz njegovog unutrašnjeg kruga ne može shvatiti šta i zašto to govori”, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Zaharova je istakla da Rusija nije ta koja je blokirala saradnju već “rusofobično krilo NATO i to nisu čak ni članice Alijanse koje i same trpe posljedice zbog toga jer nemaju šansu da razmjenjuju ili da se konsultuju o informacijama”.

Ona je pojasnila da slične stavove u NATO podstiču Vašington i London, čije vlasti mogu da utiču na donošenje odluka u EU.

Makron je prethodno predložio Rusiji jačanje saradnje u borbi protiv terorizma nakon napada na koncertnu dvoranu “Krokus” 22. marta kada su poginule najmanje 144 osobe.

SRNA

Povezani članci

Putin: Cijene roba globalno će početi da rastu od sutra

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je da će Rusija podržati Iran ako SAD napadnu iransko tlo kao vid podrške Izraelu. “Sa napadom Irana na Izrael, Hezbolah i Hute, očekujte da će cijene roba globalno početi da rastu od sutra. Zapad je bio zaveden da podrži Izrael, posebno u njegovom napadu na Palestince i građane Gaze. […]

Netanjahu obećao pobjedu – oboreno blizu 300 iranskih dronova i projektila

– Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će njegova zemlja ostvariti pobjedu nakon što je vojska saopštila da je oborila većinu od blizu 300 dronova i projektila koje je lansirao Iran u oštroj eskalaciji bliskoistočnog sukoba. “Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobijediti”, objavio je Netanjahu na mreži “Iks”. U odvojenom saopštenju iz njegovog […]