Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

03 April 2024
2 min.
Zaharova: Makron mijenja mišljenje na pola dana

 Francuski predsjednik Emanuel Makron objavio je svoju namjeru da ojača antiterorističku saradnju sa Rusijom, ali i dalje nastavlja da Kijevu šalje sredstva za vršenje novih terorističkih napada, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Ukoliko osoba navede da je neophodna borba protiv terorizma i izražava spremnost da tom sektoru ojača napore, kako je moguće da već sutradan objavi da šalje ne samo humanitarnu, već i vojnu pomoć i time omogućava onima koji su i ranije vršili teroristički napade tehnički kapacitet za vršenje novih udara?”, upitala je Zaharova.

Prema njenim riječima, Makron mijenja mišljenje “na polovini dana tako da ga niko iz njegovog unutrašnjeg kruga ne može shvatiti šta i zašto to govori”, prenosi ruska novinska agencija Tas.

Zaharova je istakla da Rusija nije ta koja je blokirala saradnju već “rusofobično krilo NATO i to nisu čak ni članice Alijanse koje i same trpe posljedice zbog toga jer nemaju šansu da razmjenjuju ili da se konsultuju o informacijama”.

Ona je pojasnila da slične stavove u NATO podstiču Vašington i London, čije vlasti mogu da utiču na donošenje odluka u EU.

Makron je prethodno predložio Rusiji jačanje saradnje u borbi protiv terorizma nakon napada na koncertnu dvoranu “Krokus” 22. marta kada su poginule najmanje 144 osobe.

SRNA

Povezani članci

U pucnjavi u Šarlotu ubijena četiri policajca, četiri ranjena

Četiri policajca su ubijena, a četiri su ranjena tokom akcije hapšenja u gradu Šarlot u američkoj državi Sjeverna Karolina. Policajci su ubijeni dok su pokušali osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje, a u incident su umiješana najmanje dva naoružana napadača. Tijelo jednog osumnjičenog pronađeno je u dvorištu kuće u kojoj se zatvorio, a blokada […]

Savjet bezbjednosti danas o situaciji u BiH, obraća se Cvijanovićeva

Savjet bezbjednosti UN danas će na sjednici raspravljati o situaciji u BiH, objavljeno je na stranici Savjeta bezbjednosti. Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović zvanično je zatražila obraćanje u Savjetu bezbjednosti UN putem video-linka. Prema saznanjima Srne, Amerikanci su uputili zahtjev Savjetu bezbjednosti UN da se na sjednici obrati i Kristijan Šmit. Sjednica će biti […]