Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Namjeran napad na civile i infrastrukturu

23 Jun 2024
1 min.
Zaharova: Namjeran napad na civile i infrastrukturu

Ukrajina je namjerno izvršila napad na lokaciju gdje su se okupili civili, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nakon udara na Sevastopolj.


Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je ranije da su tri civila poginula, uključujući dvoje djece, a skoro stotinu je ranjeno u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj sa taktičkim projektilima “Atakms”, opremljenim sa kasetnim bojevim glavama.

“Pažljivo su planirali svoj zločin i iskoristili su oružje za maksimalno uništenje civila i civilne infrastrukture. Kijev djeluje iz mržnje i kako bi širio paniku među stanovnicima Krimskog poluostrva”, izjavila je Zaharova.

Ona je napomenula da će Moskva učiniti sve kako bi osigurala da međunarodna zajednica bude upoznata sa posljednjim zločinima kijevskog režima, te da će ruska diplomatija u tom smjeru raditi upornije nego inače.

Zaharova je dodala da su međunarodne organizacije, uključujući OEBS i Unesko, pod uticajem Zapada i da ignorišu slične napade.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je protivazdušna odbrana /PVO/ oborila četiri projektila, a da je peti eksplodirao iznad grada.

SRNA

Povezani članci

U Las Vegasu pet dana zaredom preko 46 stepeni

U Las Vegasu u američkoj državi Nevadi zabilježeno je rekordnih pet dana zaredom sa temperaturom od 46,1 stepen Celzijusa. U Las Vegasu je u nedjelju izmjereno 48,8 stepeni, što je rekordna temperatura ikada zabilježena u tom gradu, prenio je Vašington tajms. U utorak je u tom gradu izmjereno 48,3 stepena, čime je oboren rekord za […]

Nijagarini vodopadi zasvijetlili u bojama srpske trobojke

Nijagarini vodopadi zasvijetlili su u bojama srpske trobojke povodom 168 godina od rođenja srpskog naučnika i genija Nikole Tesle. “Snažno nevrijeme spriječilo je podizanje zastave ispred zgrade Skupštine grada Nijagara Fols pa je ovaj događaj odgođen za sutra, čime će početi ovogodišnji Međunarodni festival Dani Nikole Tesle“, rekao je Srni direktor ovog festivala Borislav Živković. […]