Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

24 Maj 2023
1 min.
Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

 Pritisak bez presedana neće omesti saradnju Rusije i Srbije i Republike Srpske, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Oni koji žele da nanesu poraz našoj saradnji neće uspjeti jer ti napori nemaju perspektivu. Razumemo koliko napora ulaže Zapad kako bi natjerao naše srpske prijatelje da okončaju saradnju sa Rusijom. Pritisak je bez presedana i u istorijskom kontekstu do sada takvog pritiska nije bilo”, rekla je Zaharova, prenosi “Raša tudej Balkan”.

Ona je naglasila da, upravo zbog svega toga Moskva još više cijeni odluku Republiku Srpske da ne odustane od saradnje sa Rusijom.

Zaharova je izrazila uvjerenje da saradnja sa Rusijom odgovara narodu Republike Srpske i da je to u njihovu korist.

Ona je navela i da Zapad pribjegava obmani i prijetnjama sankcijama.

“Saradnja Republike Srpske i Rusije sve više počinje da liči na strateško partnerstvo”, zaljučila je Zaharova.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juče u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Na početku sastanka Putin je Dodiku izrazio zahvalnost zbog neutralnog stava Srpske prema sukobu u Ukrajini.

SRNA

Povezani članci

Poznato je šta će se dešavati u Iranu nakon pogibije predsjednika: Muhamad Mokhber preuzima ulogu predjednika

Iranski ustav nalaže da u slučaju smrti predsjednika, prvi potpredsjednik preuzima, uz odobrenje vrhovnog vođe, ovlašćenja i funkcije predsjednika. Prvi potpredsjednik Muhamad Mokhber preuzeće ulogu predsjednika, nakon što to odobri iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej. Zvaničnici su ranije rekli da je Mokhber bio na putu prema području gdje je pao predsjednikov helikopter. Malo ko […]

Objavljen prvi snimak sa lokacije gdje je pao helikopter iranskog predsjednika (VIDEO)

Nakon što su iranski mediji i specijalne spasilačke jedinice saopštile kako su u helikopterskoj nesreći stradali predsjednik države Ebrahim Raisi, šef diplomatije Hosein Amir-Abdollahian i ostatak delegacije, agencije u Iranu objavile su i prve fotografije i snimke s mjesta nesreće. Prema onome što se može vidjeti sa snimka koji je zabilježen iz vazduha, helikopter su […]