Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

24 Maj 2023
1 min.
Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

 Pritisak bez presedana neće omesti saradnju Rusije i Srbije i Republike Srpske, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Oni koji žele da nanesu poraz našoj saradnji neće uspjeti jer ti napori nemaju perspektivu. Razumemo koliko napora ulaže Zapad kako bi natjerao naše srpske prijatelje da okončaju saradnju sa Rusijom. Pritisak je bez presedana i u istorijskom kontekstu do sada takvog pritiska nije bilo”, rekla je Zaharova, prenosi “Raša tudej Balkan”.

Ona je naglasila da, upravo zbog svega toga Moskva još više cijeni odluku Republiku Srpske da ne odustane od saradnje sa Rusijom.

Zaharova je izrazila uvjerenje da saradnja sa Rusijom odgovara narodu Republike Srpske i da je to u njihovu korist.

Ona je navela i da Zapad pribjegava obmani i prijetnjama sankcijama.

“Saradnja Republike Srpske i Rusije sve više počinje da liči na strateško partnerstvo”, zaljučila je Zaharova.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juče u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Na početku sastanka Putin je Dodiku izrazio zahvalnost zbog neutralnog stava Srpske prema sukobu u Ukrajini.

SRNA

Povezani članci

Asanž priznao krivicu i formalno oslobođen

Osnivač “Vikiliksa” DŽulijan Asanž priznao je krivicu za kršenje američkog zakona o špijunaži i potom izašao kao slobodan čovjek iz suda na ostrvu Sajpan, nakon čega se zaputio ka Australiji. Asanž je postigao dogovor sa američkim vlastima o priznavanju krivice u zamjenu za odustajanje od daljeg krivičnog gonjenja. SAD su mu uračunale godine koje je […]

Lideri EU saglasni oko imenovanja Fon der Lajenove

Lideri EU saglasili su se u vezi sa imenovanjem predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen za novi mandat na toj funkciji, javila je novinska agencija DPA, pozivajući se na neimenovane izvore. Izbori za Evropski parlament održani su od 6. do 9. juna. Parlament će kasnije glasati o odobravanju kandidature predsjednika Evropske komisije i drugih […]