Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

24 Maj 2023
1 min.
Zaharova: Pritisak neće omesti saradnju Moskve, Srbije i Republike Srpske

 Pritisak bez presedana neće omesti saradnju Rusije i Srbije i Republike Srpske, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Oni koji žele da nanesu poraz našoj saradnji neće uspjeti jer ti napori nemaju perspektivu. Razumemo koliko napora ulaže Zapad kako bi natjerao naše srpske prijatelje da okončaju saradnju sa Rusijom. Pritisak je bez presedana i u istorijskom kontekstu do sada takvog pritiska nije bilo”, rekla je Zaharova, prenosi “Raša tudej Balkan”.

Ona je naglasila da, upravo zbog svega toga Moskva još više cijeni odluku Republiku Srpske da ne odustane od saradnje sa Rusijom.

Zaharova je izrazila uvjerenje da saradnja sa Rusijom odgovara narodu Republike Srpske i da je to u njihovu korist.

Ona je navela i da Zapad pribjegava obmani i prijetnjama sankcijama.

“Saradnja Republike Srpske i Rusije sve više počinje da liči na strateško partnerstvo”, zaljučila je Zaharova.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se juče u Moskvi sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Na početku sastanka Putin je Dodiku izrazio zahvalnost zbog neutralnog stava Srpske prema sukobu u Ukrajini.

SRNA

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]