Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova upozorila Ameriku: Razmislite o posljedicama svojih sve agresivnijih akcija

17 Mart 2023
2 min.
Zaharova upozorila Ameriku: Razmislite o posljedicama svojih sve agresivnijih akcija

SAD bi trebalo da razmisle o posljedicama svojih sve agresivnijih akcija koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se oglasila povodom izjave šefa Pentagona Lojda Ostina koji je rekao da se širi spisak zemalja koje su spremne da isporuče tenkove “leopard” Ukrajini.

– Vašington bi trebalo da razmisli o posljedicama svojih akcija koje su sve agresivnije, a koje nose opasnost od direktne vojne konfrontacije sa Rusijom i ponavljanja ponižavajućeg neuspjeha za SAD sličnog vijetnamskom ili avganistanskom – navodi se u komentaru Zaharove.

Po njenim riječima, izjava ministra odbrane SAD Lojda Ostina 15. marta tokom sjednice “takozvane kontakt grupe za ‘odbranu Ukrajine’ ponovo demonstrira sumanutu usredsređenost Vašingtona na totalni hibridni rat sa Rusijom ‘do poslednjeg Ukrajinca'”.

Zaharova je podsjetila da je s pompom objavljeno da će zarad odlučujuće “prekretnice na bojnom polju u korist Ukrajine” Kijevu biti isporučeno naoružanje za preko devet oklopnih brigada, uključujući preko 150 tenkova “leopard”.

– S tim u vezi, željeli bismo ponovo da podsjetimo da su američko i zapadno oružje, kao i plaćenici i vojni stručnjaci iz SAD i NATO-a bili i ostali legitimni ciljevi za udare ruskih Oružanih snaga – poručila je ona.

Povezani članci

U automobilu napadača na Trampa pronađene eksplozivne naprave

Vlasti SAD pronašle su eksplozivne naprave u automobilu osumnjičenog za pokušaj ubistva bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa, prenio je danas Volstrit džurnal, pozivajući se na neimenovane izvore. Automobil kojim je upravljao osumnjičeni napadač na Trampa, Tomas Metju Kruks, bio je u subotu parkiran u blizini Trampovog predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Prethodno su mediji prenijeli da […]

Tramp se obratio Amerikancima: Najvažnije je da budemo ujedinjeni

Bivši američki predsjednik Donald Tramp obratio se drugi put biračima nakon što je na njega pucano na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Donald Tramp je objavio svoju drugu izjavu na društvenim mrežama “Istina”. – U ovom trenutku važnije je nego ikada da budemo ujedinjeni i da pokažemo svoj pravi karakter Amerikanaca, ostajući jaki i odlučni – […]