Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zapaženi rezultati učenica iz Istočnog Sarajeva na pijanističkom takmičenju u Smederevu

27 Maj 2022
1 min.
Zapaženi rezultati učenica iz Istočnog Sarajeva na pijanističkom takmičenju u Smederevu

Učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo Sofija Đorđić i Milica i Mia Mrkaja ostvarile su zapažene rezultate na Devetom međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu na kojem je učestvovalo 440 učesnika iz 44 zemlje, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.


Sofija Đorđić osvojila je prvu nagradu u klasi profesora Nikoline Batković, dok su Milica i Mia Mrkaja osvojile drugu, odnosno treću nagradu u klasi profesora Nevene Đorđević.

Udruženje ljubitelja umetničkog stvaralaštva organizuje Međunarodno pijanističko takmičenje Smederevo od 2014. godine za umjetnike svih uzrasta.

Na takmičenju je do sada učestvovalo više od 2.000 umjetnika iz 55 država.

SRNA

Povezani članci

U Palama prikupljeno 55 doza krvi

U akciji Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije danas je prikupljeno 55 doza dragocjene tečnosti. Predsjednik Udruženja Gospava Pejić izjavila je novinarima da je ova akcija bila uspješna i da se prijavilo 75 davalaca, među kojima je njih deset prvi put dalo krv. Pejićeva je navela da češće rade akcije zbog nadolazećih praznika, a svaka […]

U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu održana su predavanja na kojima se govorilo o pravilnom uzorkovanju u laboratorijskoj medicini, uticaju hemolize na laboratorijske testove i pravilnom odlaganju infektivnog otpada. Predavanjima su prisustovali laboratorijski i sanitarni zdravstveni profesionalci BiH. Glavna sestra Službe medicinske biohemije i hematologije Bolnice “Srbija” koja je ujedno i član Predsjedništva asocijacije Mila […]