Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zapaženi rezultati učenica iz Istočnog Sarajeva na pijanističkom takmičenju u Smederevu

27 Maj 2022
1 min.
Zapaženi rezultati učenica iz Istočnog Sarajeva na pijanističkom takmičenju u Smederevu

Učenice Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo Sofija Đorđić i Milica i Mia Mrkaja ostvarile su zapažene rezultate na Devetom međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu na kojem je učestvovalo 440 učesnika iz 44 zemlje, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.


Sofija Đorđić osvojila je prvu nagradu u klasi profesora Nikoline Batković, dok su Milica i Mia Mrkaja osvojile drugu, odnosno treću nagradu u klasi profesora Nevene Đorđević.

Udruženje ljubitelja umetničkog stvaralaštva organizuje Međunarodno pijanističko takmičenje Smederevo od 2014. godine za umjetnike svih uzrasta.

Na takmičenju je do sada učestvovalo više od 2.000 umjetnika iz 55 država.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Kapitalni projekti od velikog značaja za Pale i Jahorinu

Renoviranjem i adaptacijom četiri objekta na Palama ova lokalna zajednica bi postala mjesto sa više smještajnih kapaciteta i turista, čak do 15.000. Izgradnja svakog objekta je novo radno mjesto, nova investicija za Pale, a približavanje turista Palama, približavanje Pala Jahorini u principu je odluka kojom svi dobijaju…  Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić istakao je […]

Veliki ljetnji koncert Lepe Brene u Istočnom Sarajevu 5. avgusta

U okviru manifestacije “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” opština Istočno Novo Sarajevo poklanja veliki ljetnji koncert Lepe Brene. Koncert će biti održan na Trgu Republike Srbije sa početkom u 21.00 čas. Ulaz je besplatan.