Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Zaražena 163 lica, preminuo stariji muškarac

05 Avgust 2022
1 min.
Zaražena 163 lica, preminuo stariji muškarac

 U Republici Srpskoj virus korona je u posljednja 24 časa potvrđen kod 163 lica od testirana 284, a preminuo je muškarac starije životne dobi iz Šipova, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.


Virus korona potvrđen je kod 73 muškarca i 90 žena od kojih je 36 osoba mlađe, 70 srednje i 57 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 58 lica je iz Banjaluke, 25 iz Bijeljine, 20 iz Trebinja, 12 iz Gradiške, pet iz Bratunca, po četiri iz Višegrada, Mrkonjić Grada, Prnjavora i Šekovića, a po tri iz Zvornika, Novog Goražda i Srpca.

Po dva zaražena lica su iz Doboja, Laktaša i Ugljevika, a po jedno iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kostajnice, Kotor Varoša, Milića, Pala, Prijedora, Rudog, Foče, Čajniča i Šamca.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 147 – u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 74, a u ostalim bolnicama 73.

U UKC-u je na respiratore priključeno pet pacijenata.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 115.691 slučaj virusa korona, a preminula su ukupno 6.424 lica kod kojih je potvrđen ovaj virus.

Na virus korona testirana su ukupno 433.384 lica.

SRNA

Povezani članci

Foča: Pola miliona KM za novi fudbalski teren sa vještačkom travom

Foča je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj koji će dobiti fudbalski teren sa vještačkom travom u okviru velikog projekta kojim republički Fudbalski savez povodom tri decenije postojanja, u saradnji sa lokalnim zajednicama, želi da unaprijedi uslove za bavljenje, ne samo fudbalom, već sportom uopšte. Ova opština se prijavila i prošla sa […]

Rajčević: Manjak studenata na nekim studijskim programima

U Republici Srpskoj postoji manjak studenata na nekim studijskim programima javnih univerziteta, pa je potrebno sačekati drugi i treći upisni rok da bi se sagledale sve činjenice u vezi sa brojem upisanih studenata u narednu akademsku godinu, rekao je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević. On je naveo da […]