Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva: Sonje Arsić Vukmanović dobitnica “SOVICE”

13 Maj 2022
1 min.
Zavod za udžbenike i nastavna sredstva: Sonje Arsić Vukmanović dobitnica “SOVICE”

Knjiga Sonje Arsić Vukmanović “O tome kako sam zavolela da čitam knjige i još o nečemu” pobijedila je na konkursu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu i nagradu “Zlatna sovica”, rekao je Srni portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta.


Kerleta je podsjetio da su u uži izbor ušli i bajka u stihu “Najvažnija zbrka”, pod šifrom “Dvorac”, te “Zvrči zvrčak/cvrči cvrčak”, šifra “6274”.

On je napomenuo da je na konkurs za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu “Sovica” pristiglo 10 rukopisa.

Žiri u sastavu predsjednik Zorana Opačić, te Berislav Blagojević i Marijana Mitrić pročitali su rukopise, sastavili uži izbor i jednoglasno odlučili o pobjedniku.

Kerleta je istakao da će proglašenje pobjednika biti upriličeno povodom obilježavanja 30 godina Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Književna nagrada izdavačke kuće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva “Sovica”, obuhvata plaketu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka knjige.

SRNA

Povezani članci

Prikazan dokumentarni film povodom 30 godina Istočnog Novog Sarajeva

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo zvanično su počele ovogodišnje Spasovdanske svečanosti prikazivanjem dokumentarnog filma “Ponosnih prvih 30 godina opštine Istočno Novo Sarajevo”, koji je snimila kuća “Princip medija” .Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izrazio je zadovoljstvo što je projekcija dokumentarnog filma “Ponosnih prvih 30 godina opštine Istočno Novo Sarajevo” okupila sve ljude […]

Večeras film povodom 30 godina Istočnog Novog Sarajeva

 U Istočnom Novom Sarajevu danas će povodom Spasovdana, krsne slave i 30 godina ove opštine, biti prikazan dokumentarni film “Ponosnih prvih 30 godina opštine Istočno Novo Sarajevo”. Projekcija filma zakazana je za 19.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo. Izjave za medije predviđene su za 20.00 časova.