Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

03 April 2024
2 min.
Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, kao ključna organizacija i pouzdan partner na tržištu rada, učestvuje na prvom Međunarodnom sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je danas otvoren u Banjaluci.

Predstavnici Zavoda upoznali su privrednike i potencijalne ulagače sa aktivnom ponudom radne snage na području Republike Srpske, saopšteno je iz Zavoda.

Na Sajmu su poslodavcima predstavljene aktivnosti, usluge posredovanja u zapošljavanju, ponuda i selekcija stručnog kadra, pogodnosti u vezi sa pokretanjem samostalnih djelatnosti i finansiranjem zapošljavanja radnika kod poslodavca kroz programe koje svake godine realizuje Zavod.

Prvi međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je okupio oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, počeo je danas u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i trajaće do petka, 5. aprila.

Privrednici iz različitih oblasti, od građevinarstva, metalne i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja, imali su priliku da predstave svoj rad i razmijene iskustva o unapređenju proizvodnje.

Sajam je obuhvatio i niz pratećih aktivnosti kao što su: panel-diskusije privrednika, tematska predavanja i B2B sastanci.

Organizatori Sajma “Banjaluka Ekspo 2024” su banjalučke kompanije “RS konsalting end trejd” i “Elit fer”, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banjaluka.

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]