Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

03 April 2024
2 min.
Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, kao ključna organizacija i pouzdan partner na tržištu rada, učestvuje na prvom Međunarodnom sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je danas otvoren u Banjaluci.

Predstavnici Zavoda upoznali su privrednike i potencijalne ulagače sa aktivnom ponudom radne snage na području Republike Srpske, saopšteno je iz Zavoda.

Na Sajmu su poslodavcima predstavljene aktivnosti, usluge posredovanja u zapošljavanju, ponuda i selekcija stručnog kadra, pogodnosti u vezi sa pokretanjem samostalnih djelatnosti i finansiranjem zapošljavanja radnika kod poslodavca kroz programe koje svake godine realizuje Zavod.

Prvi međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je okupio oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, počeo je danas u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i trajaće do petka, 5. aprila.

Privrednici iz različitih oblasti, od građevinarstva, metalne i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja, imali su priliku da predstave svoj rad i razmijene iskustva o unapređenju proizvodnje.

Sajam je obuhvatio i niz pratećih aktivnosti kao što su: panel-diskusije privrednika, tematska predavanja i B2B sastanci.

Organizatori Sajma “Banjaluka Ekspo 2024” su banjalučke kompanije “RS konsalting end trejd” i “Elit fer”, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banjaluka.

Povezani članci

Elek: Posao u Centru za novinare UNA TV, i drugi da pokažu solidarnost

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek saopštio je da će ovaj centar zaposliti dvoje novinara sa “Una TV” i to u službu za odnose s javnošću, te je pozvao druge da učine isto i pokažu solidarnost zbog gašenja ove medijske kuće nakon uvedenih sankcija. “Pozivam sve direktore javnih preduzeća da zaposlimo ovih 80 […]

Obilježena slava Hrama Sabora Svetog Arhangela Gavrila

U Hramu Sabora Svetoga arhangela Gavrila na Palama danas je služena liturgija, prelomljen slavski kolač i proslavljena krsna slava u prisustvu velikog broja vjernika. Liturgiju je služio nastojatelj manastira Sokolica na Ravnoj Romaniji arhimandrit Andrej, u prisustvu paljanskog sveštenstva i brojnih vjernika. Kum slave Hrama bio je profesor Draga Mastilović, koji je, čestitajući slavu svim […]