Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

03 April 2024
2 min.
Zavod za zapošljavanje na sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, kao ključna organizacija i pouzdan partner na tržištu rada, učestvuje na prvom Međunarodnom sajmu privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je danas otvoren u Banjaluci.

Predstavnici Zavoda upoznali su privrednike i potencijalne ulagače sa aktivnom ponudom radne snage na području Republike Srpske, saopšteno je iz Zavoda.

Na Sajmu su poslodavcima predstavljene aktivnosti, usluge posredovanja u zapošljavanju, ponuda i selekcija stručnog kadra, pogodnosti u vezi sa pokretanjem samostalnih djelatnosti i finansiranjem zapošljavanja radnika kod poslodavca kroz programe koje svake godine realizuje Zavod.

Prvi međunarodni sajam privrede “Banjaluka Ekspo 2024”, koji je okupio oko 300 izlagača iz regiona i svijeta, počeo je danas u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske i trajaće do petka, 5. aprila.

Privrednici iz različitih oblasti, od građevinarstva, metalne i elektro industrije, drvne industrije, tehnike i kućanskih aparata, preko IT sektora, elektronike i robotike, do nekretnina, arhitekture i projektovanja, imali su priliku da predstave svoj rad i razmijene iskustva o unapređenju proizvodnje.

Sajam je obuhvatio i niz pratećih aktivnosti kao što su: panel-diskusije privrednika, tematska predavanja i B2B sastanci.

Organizatori Sajma “Banjaluka Ekspo 2024” su banjalučke kompanije “RS konsalting end trejd” i “Elit fer”, uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Spoljnotrgovinske komore BiH, Privredne komore Republike Srpske i grada Banjaluka.

Povezani članci

Danas humanitarni bazar za Veru Grgić

Humanitarno udruženje građana “Oplemeni srce” danas na Trgu Republike Srbije organizuje humanitarni bazar za Veru Grgić. Bazar će trajati od 12.00 do 19.00 časova, najavljeno je iz ovog udruženja. Vera od septembra 2020. godine vodi borbu sa rakom dojke. Nakon osam hemoterapija operisana je u Novom Sadu gdje je odrađena obostrana mastektomija i rekonstrukcija. U septembru 2021.  godine otkrivene su joj promjene na obje nadbubrežne žlijezde i […]

Matić: Teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici NSRS

Politikolog Filip Matić rekao je da je teško očekivati slogu i jedinstvo na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran izborni zakon Srpske. Matić je za RTRS rekao da se često dešava polarizacija na važnim pitanjima na nivou BiH u kojima je potreban zajednički nastup. On je istakao da […]