Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Završena šetnja učesnika Evroprajda; Zabilježeni incidenti, privedena 31 osoba (VIDEO)

17 Septembar 2022
1 min.
Završena šetnja učesnika Evroprajda; Zabilježeni incidenti, privedena 31 osoba (VIDEO)

Učesnici Evroprajda u Beogradu završili su šetnju od zgrade Ustavnog suda do Tašmajdana, gdje će biti održan koncert. Prethodno su zabilježeni incidenti.

Protivnici manifestacije okupili su se kod Hrama Svetog Save.

Policija je potisnula manju grupu građana koji nose vjerska obilježja i protive se održavanju Evroprajda od Glavne pošte niz Takovsku ulicu do zgrade RTS-a.

U centru Beograda je veliki broj pripadnika policije.

MUP Srbije priveo je 31 osobu.

Na početku šetnje došlo je do incidenta, kada je jedan protivnik Evroprajda uletio u povorku, ali ga je policija brzo savladala.

Policija je prethodno rastjerala sa Trga Slavije grupu mladih izgrednika sa maskama, koji se protive održavanju Evroprajda.

Oni su prije toga uzvikivali uvredljive parole na račun pripadnika LGBT zajednice, ali su, uglavnom verbalno, napadali novinarske ekipe, piše RTS.

RTRS

Povezani članci

Đurovićeva vratila prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena. Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je […]

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ova država ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gdje god može, a ta politika definisana je zaključkom Savjeta za nacionalnu bezbjednost. “Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom. Potrebno je da se rukovodstvo […]