Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Završena “Višegradska staza”

09 Jun 2024
1 min.
Završena “Višegradska staza”

Koncertom “Violinska promenada”, violinistkinje Natalije Todorović i pijaniste Vlade Danića, koji je održan u Andrićgradu, završena je dvodnevna kulturna manifestacija “Višegradska staza” posvećena liku i djelu nobelovca Iva Andrića.

Todorovićeva je rekla da klasična muzika pripada ambijentu kakav je Andrićgrad.

– Drago mi je da je publika uživala u koncertu i da je bilo mnogo djece – istakla je Todorovićeva.

Ona je pohvalila organizatore “Višegradske staza”, te naglasila da je uživala tokom boravka u Višegradu obilazeći sve znamenitosti.

“Višegradska staza” počela je u petak polaganjem cvijeća na Andrićeve spomenike kraj višegradske ćuprije i u Andrićgradu.

Organizatori su opština Višegrad, Kulturni centar “Ivo Andrić”, u saradnji sa “Prosvjetom”, Narodnom bibliotekom “Ivo Andrić” i Andrićgradom.

RTRS

Povezani članci

Zatvoren “Art simpozijum Jahorina”

Na Ekonomskom fakultetu na Palama sinoć je zatvorena 20. Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina” na kojoj je predstavljeno više od 20 umjetničkih djela nastalih tokom osmodnevnog rada.Osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić rekao je novinarima da je zadovoljan ovogodišnjim jubilarnim Sazivom i da je publika večeras mogla vidjeti prelijepu izložbu slika […]

“Koncert na vodi 2”: Vlado Georgiev za ovu subotu najavio spektakl u Herceg Novom

Pjevač Vlado Georgiev je tokom dugogodišnje karijere bezbroj puta pokazao zašto je provod na njegovim koncertima uvijek nezaboravan i nesvakidašnji. Upravo tako biće i ovog mjeseca, odnosno 27. jula u gradskoj luci Škver u Herceg Novom. Upravo tada, Vlado Georgiev – Barba održaće Koncert na vodi 2, a pripreme – koje su već uveliko u […]