Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Završena “Višegradska staza”

09 Jun 2024
1 min.
Završena “Višegradska staza”

Koncertom “Violinska promenada”, violinistkinje Natalije Todorović i pijaniste Vlade Danića, koji je održan u Andrićgradu, završena je dvodnevna kulturna manifestacija “Višegradska staza” posvećena liku i djelu nobelovca Iva Andrića.

Todorovićeva je rekla da klasična muzika pripada ambijentu kakav je Andrićgrad.

– Drago mi je da je publika uživala u koncertu i da je bilo mnogo djece – istakla je Todorovićeva.

Ona je pohvalila organizatore “Višegradske staza”, te naglasila da je uživala tokom boravka u Višegradu obilazeći sve znamenitosti.

“Višegradska staza” počela je u petak polaganjem cvijeća na Andrićeve spomenike kraj višegradske ćuprije i u Andrićgradu.

Organizatori su opština Višegrad, Kulturni centar “Ivo Andrić”, u saradnji sa “Prosvjetom”, Narodnom bibliotekom “Ivo Andrić” i Andrićgradom.

RTRS

Povezani članci

U utorak na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

 Prvo gostovanje ansambla Šabačkog pozorišta najavljeno je za utorak, 25. juna, na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože. “Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako […]

Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ 25. juna u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo

Predstava „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“, po tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože, biće odigrana u utorak, 25. juna, u Narodnom pozorištu Istočno Sarajevo. Predstava će biti odigrana sa početkom u 20.00 časova. Cijena ulaznice je 20 KM. Ulaznice su dostupne od srijede, 19. juna, na biletarnici Narodnog pozorišta, u terminima […]