Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda do sada privedeno 31 lice, među njima šest policajaca

13 Oktobar 2021
1 min.
Zbog fingiranja saobraćajnih nezgoda do sada privedeno 31 lice, među njima šest policajaca

U policijskoj akciji kodnog naziva “Kontakt” do sada je privedeno 31 lice, od čega šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo /MUP/ osumnjičenih za fingiranje saobraćajnih nezgoda.


Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske od jutros vrše pretrese na 38 lokacija, i to 29 na području Kantona Sarajevo i devet na području Istočnog Sarajeva, odnosno, Trebinja, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nad osobama koje su privedene sprovodi se kriminalistička obrada.

U saopštenju se navodi da se akcija sprovodi pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i rezultat je višemjesečne istrage i intenzivnog rada na rasvjetljavanju i dokumentovanju više krivičnih djela za koja su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, a čiji dio su i neki od pripadnika policije Kantona Sarajevo.

SRNA

Povezani članci

Radanović: Prijedlog spomenika na Kazanima je anticivilizacijski čin

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ Đorđe Radanović smatra da je prijedlog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić za spomenik Srbima ubijenim na Kazanima na Trebeviću, anticivilizacijski čin i čist pokušaj dodvoravanja međunarodnoj zajednici, jer se iz njega ne može zaključiti ni ko je ubijen ni čija je odgovornost. “Oni nastoje prikazati da […]

Prije podne oblačno, zatim vedro i sunčano

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ prije podne biće pretežno oblačno, zatim vedro i sunčano. Tokom dana u centralnom pojasu i u niziji oko rijeka zadržaće se niska oblačnost pa će tu biti hladnije u odnosu na sunčane predjele, kojih će biti više na sjeveru i sjeveroistoku, kao i na jugu gdje se očekuje […]