Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zelenski: Nećemo se odreći nijednog dijela teritorije

18 Septembar 2023
1 min.
Zelenski: Nećemo se odreći nijednog dijela teritorije

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se neće odreći bilo kog dijela teritorije u korist Rusije u okviru potencijalnog mirovnog sporazuma.


“To je naša teritorija”, rekao je Zelenski za američku televiziju Si-Bi-Es, na pitanje da li će se odreći bilo kog dijela teritorije za mir.

On je naglasio da će Ukrajina nastaviti da oslovađa teritoriju čak i nakon što se pogoršaju vremenski uslovi.

“Moramo da idemo dalje, da zaboravimo na vremenske uslove i slično”, istakao je Zelenski.

Ukrajinski parlament Vrhovna rada usvojio je prošlog mjeseca rezoluciju kojom se zabranjuju bilo kakvi teritorijalni ustupci radi okončanja sukova, podsjeća TASS.

Direktor Privatne kancelarije generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen izjavio je da bi Ukrajina mogla postati članica Alijanse ukoliko se odrekne dijela teritorije u korist Rusije.

SRNA

Povezani članci

Više od pola miliona vojnika NATO-a u stanju povišene borbene gotovosti

Portparolka NATO Farah Dahlalah izjavila je da je Alijansa od 2014. godine prošla kroz najznačajniju transformaciju u svojoj kolektivnoj odbrani u jednoj generaciji, navodeći da je trenutno 500.000 vojnika u povišenoj pripravnosti. -Implementirali smo najsveobuhvatnije planove odbrane od Hladnog rata, sa trenutno više od 500.000 vojnika u povišenoj pripravnosti – rekla je ona za CNN. […]

Ko je Kamala Haris

“Neustrašivi borac za prava malog čovjeka” – tako je predsjednik SAD Džozef Bajden opisao 2020. godine svoju potpredsjednicu Kamalu Haris, prvu ženu i prvu Afroamerikanku na položaju potpredsjednika Amerike, koja je, poslije jučerašnjeg povlačenja Bajdena iz kampanje za reizbor, sada u teškoj poziciji da osvoji povjerenje demokrata i pokaže da li je u stanju da […]