Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zelenski: Nećemo se odreći nijednog dijela teritorije

18 Septembar 2023
1 min.
Zelenski: Nećemo se odreći nijednog dijela teritorije

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se neće odreći bilo kog dijela teritorije u korist Rusije u okviru potencijalnog mirovnog sporazuma.


“To je naša teritorija”, rekao je Zelenski za američku televiziju Si-Bi-Es, na pitanje da li će se odreći bilo kog dijela teritorije za mir.

On je naglasio da će Ukrajina nastaviti da oslovađa teritoriju čak i nakon što se pogoršaju vremenski uslovi.

“Moramo da idemo dalje, da zaboravimo na vremenske uslove i slično”, istakao je Zelenski.

Ukrajinski parlament Vrhovna rada usvojio je prošlog mjeseca rezoluciju kojom se zabranjuju bilo kakvi teritorijalni ustupci radi okončanja sukova, podsjeća TASS.

Direktor Privatne kancelarije generalnog sekretara NATO-a Stijan Jensen izjavio je da bi Ukrajina mogla postati članica Alijanse ukoliko se odrekne dijela teritorije u korist Rusije.

SRNA

Povezani članci

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu. Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova. Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je […]

Prvi pretres u istrazi za opoziv Bajdena, u fokusu biznis njegovog sina

Predstavnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima održao je danas prvo saslušanje u istrazi za opoziv demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, manje od tri dana prije nego što će se vlada djelimično zatvoriti ukoliko ne bude postignut dogovor dvije stranke o budžetu. Republikanci, koji vode istragu o opozivu Bajdena, iznijeli su detalje stranih isplata članovima njegove porodice, […]