Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Željeznica bolja od Tanga

24 Novembar 2022
2 min.
Željeznica bolja od Tanga

KMF Tango – KMF Željeznica 1:5 (1:1)

U okviru 1/16 finala Kupa Republike Srpske, baš kao i prošle sezone, sastali su se gradski rivali, samo što je ovog puta i to sasvim zasluženo u narednu rundu prošla ekipa iz Trnova.

Prvi su zaprijetili crveno-bijeli udarcem Bjeloša, na drugoj strani pokušao je M. Bjelica poslije greške Ligate. Ako nije bio uspješan u prvom pokušaju, M. Bjelica koristi još jedan kiks Tanga i u 7. minutu dovodi Željeznicu u vođstvo.
Probao je Bjeloš još jednom kada je bukvalno dobio poklon loptu od protivničkih igrača ali lopta odlazi pored gola.
U 16. minutu Tango dolazi do izjednačenja. Ligata je uputio udarac gotovo iz mrtvog ugla a lopta uz pomoć golmana Dragovića ulazi u mrežu.

Jedino slavlje Tanga na meču

U nastavku Željeznica blic krigom u prvih pet minuta rješava pitanje pobjednika.
U 32. minutu Elez upućuje loptu ka golu a na se od Ikonića odbija u mrežu. Dva minuta kasnije poslije greške Miloševića Perović povisuje rezultat da bi seriju završio M. Bjelica svojim drugim golom u 35. minutu.

Pokušao je Tango igrom sa viškom ali to ga je koštalo petog gola u 42. minutu kada Perović sa svoje polovine pogađa prazan gol.

SportEast

Povezani članci

Istraka protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari

Svjetska fudbalska asocijacija /Fifa/ mogla bi da pokrene istragu protiv reprezentativca Švajcarske Granita DŽake jer je nakon meča protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru obukao dres sa imenom sa Jašari, prenosi britanski “Ekspres”. Dres je sporan zbog toga što je ispisano prezime koje svi uglavnom vezuju za nekadašnjeg vođu terorističe “OVK” Adema Jašarija. DŽaka […]

Momir Ašonja, kandidat za deset najboljih sportista Republike Srpske

Treći put Bog pomaže, narodna je izreka, a Momir Ašonja iz Rogatice, koji živi i sportski djeluje u Istočnom Sarajevu, nada se da će njemu pomoći da ovog puta bude i izabran među deset najboljih sportista na prijedlog Šahovskog saveza invalida Republike Srpske. Njegovi šahovski počeci datiraju još iz vremena kada je kao dječak živio […]