Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zlatna medalja za hotel “Zlatni bor”

24 Novembar 2022
2 min.
Zlatna medalja za hotel “Zlatni bor”

Hotel “Zlatni bor” na Sokocu dobio je zlatnu medalju na nedavnom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu za unapređenje, očuvanje i razvoj sportsko-rekreativnog i lovnog turizma, rekao je jedan od vlasnika ovog ugostiteljskog objekta Milan Jolović Legenda.


Jolović je naglasio da se za dodjelu ovog priznanja, između ostalog, ocjenjivao kvalitet usluga i odnos cijena, u poređenju sa drugim sličnim ugostiteljskim objektima ovog tipa.

“U tom dijelu nismo imali konkurenciju jer su cijene koje nudimo neuporedivo niže nego u turističkim destinacijama u okruženju, a kvalitet usluga veoma dobar”, istakao je Jolović.

On je izrazio uvjerenje da je turizam jedina privredna grana u kojoj ovi prostori mogu da pariraju zemljama u regionu i Zapadu, te da opština Sokolac treba da se razvija u tom pravcu, koristeći privilegije tranzitnog puta između dva regije, kao i blizinu Jahorine i Sarajeva.

Jolović je podsjetio da je hotel “Zlatni bor” u ovoj godini, među brojnim posjetiocima ugostio boksersku reprezentaciju i atletske reprezentativce Srbije, a u ranijem preriodu odbojkašice, paraolimpijce iz Srbije i atletičake iz Hrvatske koji su ga prepoznali kao jednu od destinacija za vrhunske pripreme sportista u cijeloj regiji.

Ugostitelji u “Zlatnom boru” velike nade polažu u početak rada ski-lifta na Sokocu u ovoj zimskoj sezoni, te se raduju još većoj posjeti ljubitelja zimskih sportova, pogotovo što će, kako kaže, odnos cijena i kvaliteta usluge biti nemjerljiv u poređenju sa poznatim turističkim destinacije u okruženju.

On je istakao da već postoji veliko interesovanje agencija iz Beograda, kako za rezervacije u hotelu za Novu godinu, tako i za početak rada ski-lifta koji se gradi nedaleko od ovog objekta.

Jolović je za proljeće najavio proširenje kapaciteta soba i izgradnju ljetne bašte, zbog velikog interesovanje sportista koji žele da se pripemaju na ovom području.

On je naglasio da će na Sokocu biti organizovana i škola skijanja za djecu, što će, takođe, privući nove goste sa obližnjih destinacija.

Na 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu sokolački hotel “Zlatni bor” dobio je diplomu sa Velikom zlatnom medaljom za unapređenje, očuvanje i razvoj sportsko-rekreativnog i lovnog turizma, u konkurenciji 250 učesnika iz 14 zemalja.

Hotel “Zlatni bor” uz osnovne sadržaje raspolaže spa-centrom, bazenom i teretanom.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]