Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zlatna medalja za hotel “Zlatni bor”

24 Novembar 2022
2 min.
Zlatna medalja za hotel “Zlatni bor”

Hotel “Zlatni bor” na Sokocu dobio je zlatnu medalju na nedavnom Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu za unapređenje, očuvanje i razvoj sportsko-rekreativnog i lovnog turizma, rekao je jedan od vlasnika ovog ugostiteljskog objekta Milan Jolović Legenda.


Jolović je naglasio da se za dodjelu ovog priznanja, između ostalog, ocjenjivao kvalitet usluga i odnos cijena, u poređenju sa drugim sličnim ugostiteljskim objektima ovog tipa.

“U tom dijelu nismo imali konkurenciju jer su cijene koje nudimo neuporedivo niže nego u turističkim destinacijama u okruženju, a kvalitet usluga veoma dobar”, istakao je Jolović.

On je izrazio uvjerenje da je turizam jedina privredna grana u kojoj ovi prostori mogu da pariraju zemljama u regionu i Zapadu, te da opština Sokolac treba da se razvija u tom pravcu, koristeći privilegije tranzitnog puta između dva regije, kao i blizinu Jahorine i Sarajeva.

Jolović je podsjetio da je hotel “Zlatni bor” u ovoj godini, među brojnim posjetiocima ugostio boksersku reprezentaciju i atletske reprezentativce Srbije, a u ranijem preriodu odbojkašice, paraolimpijce iz Srbije i atletičake iz Hrvatske koji su ga prepoznali kao jednu od destinacija za vrhunske pripreme sportista u cijeloj regiji.

Ugostitelji u “Zlatnom boru” velike nade polažu u početak rada ski-lifta na Sokocu u ovoj zimskoj sezoni, te se raduju još većoj posjeti ljubitelja zimskih sportova, pogotovo što će, kako kaže, odnos cijena i kvaliteta usluge biti nemjerljiv u poređenju sa poznatim turističkim destinacije u okruženju.

On je istakao da već postoji veliko interesovanje agencija iz Beograda, kako za rezervacije u hotelu za Novu godinu, tako i za početak rada ski-lifta koji se gradi nedaleko od ovog objekta.

Jolović je za proljeće najavio proširenje kapaciteta soba i izgradnju ljetne bašte, zbog velikog interesovanje sportista koji žele da se pripemaju na ovom području.

On je naglasio da će na Sokocu biti organizovana i škola skijanja za djecu, što će, takođe, privući nove goste sa obližnjih destinacija.

Na 53. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu sokolački hotel “Zlatni bor” dobio je diplomu sa Velikom zlatnom medaljom za unapređenje, očuvanje i razvoj sportsko-rekreativnog i lovnog turizma, u konkurenciji 250 učesnika iz 14 zemalja.

Hotel “Zlatni bor” uz osnovne sadržaje raspolaže spa-centrom, bazenom i teretanom.

SRNA

Povezani članci

Na Treskavici otvorena Via ferrata duga 820 metara

Na Treskavici je danas otvorena Via ferata, odnosno staza po stijenama uređena čeličnim pomagalima, duga 820 metara koju su osmislili alpinisti Igor Milošev i Damir Lukšić. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić rekao je Srni da je ferata sa svim sadržajima koštala oko 40.000 KM. On je dodao da je ovo druga ferata u Istočnom Sarajevu […]

Za 10,37 odsto smanjen broj nezaposlenih lica u Istočnom Sarajevu

Na području grada Istočno Sarajevo, koji obuhvata šest opština, u julu su se na evidenciji nezaposlenih nalazila 4.734 lica koja aktivno traže zaposlenje, što je za 548 lica ili 10,37 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštini Pale u julu su na evidenciji nezaposlenih bila 1.434 lica, na Sokocu 1.135, u […]