Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Znate li koja je najbolja pjesma svih vremena? (VIDEO)

18 Septembar 2021
1 min.
Znate li koja je najbolja pjesma svih vremena? (VIDEO)

Muzički časopis Rolling Stone prvi put u 17 godina je osvežio svoju listu Top 500 najboljih pjesama svih vremena.

Prvobitna lista je objavljena 2004.godine, a od tada se muzika mijenjala – javljali su se novi izvođači i žanrovi.

U izboru najboljih pjesama učestvovalo je više od 250 umjetnika, muzičara, producenata, kritičara i novinara, a na listi su se pojavili čak 254 nove pejsme.

Za najbolju pjesmu svih vremena izglasana je pesma Arete Frenklin Respect iz 1967. godine. Pjesmu je prvobitno otpevao Otis Reding, ali je ona u Aretinoj izvedbi doživjela najveću popularnost.

RTRS

Povezani članci

Zašto je 1. april Svjetski dan šale

Dolaskom aprila, stigao je i Svjetski dan šale, kada se mnogi trude raznim smicalicama i šalama prevariti druge. Dan šale obilježava se svake godine prvog 1.aprila, a iako je njegovo tačno porijeklo i dalje misterija, različite kulture obilježavaju ga već nekoliko vijekova. Prvoaprilska tradcija uključuje lažiranje ili praktične šale s drugima, uz popratno uzvikivanje “aprililili”. […]

Noćas pomjeranje kazaljki čas unaprijed

LJetno računanje vremena počeće noćas pomjeranjem kazaljki na časovniku za jedan čas unaprijed. Kazaljke na časovniku biće pomjerene sa 2.00 na 3.00 časa. LJetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu u 2.00 časa, a završava se posljednje nedjelje u oktobru.