Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

“Bolji život” su svi pratili, ali ovaj nelogičan detalj niko nije uočio

28 Mart 2023
2 min.
“Bolji život” su svi pratili, ali ovaj nelogičan detalj niko nije uočio

“Bolji život” gledala je cijela bivša Jugoslavija i obožavala je, a koliko je popularna i danas govore i česte reprize, kao i brojne replike koje su ušle u svakodnevni govor.

Serija je premijeru doživjela 1987. godine, a posljednja epizoda je prvi put emitovana 1991. godine. Upravo zbog toga ona nosi epitet posljednje jugoslovenske serije, budući da su svega nekoliko dana nakon okončanja serije Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost od SFR Jugoslavije.

Glavne uloge, odnosno članove porodice Popadić, maestralno su odigrali Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević.

Ipak, malo kome je poznato to da je Bojkovićeva bila premlada za ulogu Emilije Popadić – majke Saše, Bobe i Violete.

Naime, Svetlana je svega 15 godina starija od Lidije Vukićević, a tek 10 od Borisa Komnenića, pa im po tom parametru nikako ne bi mogla biti majka, iako je takva postavka stvari na malim ekranima.

Ima glumaca i koju su odbili ulogu u seriji, a jedna od njih je i čuvena Dara Džokić.

Glumica zbog obaveza u pozorištu nije mogla da se prihvati posla, a angažman na projektu TV Beograd kasnije je proslavio njene koleginice Svetlanu Bojković, Lidiju Vukićević i druge. Dara je tada imala tek tridesetak godina i mogla je da igra i Emiliju i Violetu Popadić.

– Odbila sam „Bolji život”, što se ne zna. Trebalo je da igram jednu od glavnih uloga. Ne znam kako to da objasnim. Radila sam tada mnogo u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koju će gledanost imati ta serija. Ne kajem se ni zbog jedan svog postupka. Tako je trebalo da bude – rekla je Dara Džokić gostujući u jednoj TV emisiji.

Tu je Lepa Brena koja je trebalo da bude Nina Andrejević.

– To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – rekla je Lepa Brena svojevremeno, prenosi Kurir.

Povezani članci

Najbolje palačinke na svijetu, po receptu čuvenog francuskog kuvara: Mekane kao pamuk, a trik je u mlijeku

Čuveni francuski kuvar Pjer Erme po mnogima je nedvosmisleno najbolji poslastičar na svijetu koji pravi najljepše palačinke, a trik je u tome što prvo zagrije mlijeko pa tek onda dodaje sve sastojke. Tako se bolje povežu, a tijesto je mekano i prozračno. Palačinke možete služiti uz slatke ili slane namaze. Sastojci: 200 g brašna 50 […]

Vladika Nikolaj o ljubavi Srbije i Rusije

Vladika Nikolaj Velimirović veoma poštovao ruski narod i cara Svetog Nikolaja Drugog Romanova. U svojoj besedi, izgovorenoj jula meseca 1932. godine u Beogradu, govori kako su nas Rusi mnogo toliko zadužili u Prvom svetskom ratu da Srbija vekovima neće moći da vrati taj dug prema njima, ali da ćemo učiniti bar nešto za njih ako […]