Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U petak isplata penzija u Srpskoj

05 Juli 2023
1 min.
U petak isplata penzija u Srpskoj

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je 133,3 miliona KM za isplatu junskih penzija za 224.000 korisnika u Republici Srpskoj, kao i za nešto više od 54.000 korisnika ovog prava u Federaciji BiH i inostranstvu.


Sredstva će u zakonom utvrđenom roku biti doznačena komercijalnim bankama i preduzeću “Pošte Srpske”, kako bi u petak, 7. jula, penzije bile isplaćene, saopšteno je iz Ministarstva.

Budžetom Republike Srpske za 2023. godinu za isplatu penzija je planiran ukupan iznos milijardu i 545 miliona KM.

SRNA

Povezani članci

Počelo obilježavanje 82 godine od stradanja Srba u Starom Brodu

U Starom Brodu na Drini kod Višegrada počelo je obilježavanje 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije koje su na monstruozne načine ubile ustaše Jure Francetića. Parastostu koji se služi pored spomen-obilježja prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, načelnici opština Višegrad, Sokolac, Novo Goražde, […]

Dodik: Zločin u Starom Brodu skrivan 40 godina; Kako potomci nacista, koji nas etiketiraju, nazivaju plansko ubijanje više od 6.000 Srba!?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Stari Brod mjesto užasa, masovne smrti i neizmjerne patnje više od 6.000 nedužnih Srba, ali, nažalost, i naslikovitiji primjer kako su komunističke vlasti mjesta stradanja srpskog naroda planski i smišljeno skrivali sa namjerom da zaborav prikrije zločin, a sve sa obrazloženjem da se ne bi kvarili […]