Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

CIK: Dodatna provjera u cilju objedinjavanja rezultata izbora

27 Oktobar 2022
2 min.
CIK: Dodatna provjera u cilju objedinjavanja rezultata izbora

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH sinoć je u Sarajevu na hitnoj sjednici donijela naredbu da se za potrebe ponovnog kontrolnog brojanja glasova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske otvore vreće sa glasačkim listovima i izvrši uvid u njihov sadržaj za jedno biračko mjesto.


Rečeno je da je riječ o biračkom mjestu 007B029 i da se naredba donosi jer u vrećama sa glasovima za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske u Glavnom centru za brojanje CIK-a nisu pronađeni listići za taj nivo, te je radi njihovog pronalaska potrebno otvoriti druge vreće sa tog biračkog mjesta.

U obrazloženju naredbe navedeno je da se donosi na prijedlog glavnog kontrolora i s ciljem pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te da treba biti provedena odmah.

CIK je na hitnoj sjednici razmotrio veći broj zahtjeva političkih subjekata, grupa birača i pojedinaca za ponovljeno brojanje glasova na određenim biračkim mjestima za različite nivoe vlasti.

Za zahtjeve za koje je nadležna služba CIK-a dostavila mišljenje da su osnovani, odlučeno je da se naredi ponovno brojanje glasova, dok je izvjestan broj zahtjeva za koje je ocijenjeno da ne postoje dokazi koji bi opravdali ponovno brojanje, odbačen.

U skladu sa prethodno usvojenim odlukama, CIK je večeras donio posebnu naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića na više biračkih mjesta za različite nivoe vlasti i utvrdi rezultate izbora za ta biračka mjesta.

SRNA

Povezani članci

Putin se sastao sa Kusturicom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi srpskog režisera Emira Kusturicu, koji mu je zahvalio za ličnu istorijsku pravednost. Putin je istakao da se ocjene Kusturice o dešavanjima u Ukrajini poklapaju sa njegovim procjenama, a da su dešavanja u Srbiji i Ukrajini veoma slična. On je na sastanku sa Kusturicom u Kremlju rekao […]

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju […]