Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Crnogorski parlament u petak o prijedlogu za skraćenje mandata

26 Septembar 2022
2 min.
Crnogorski parlament u petak o prijedlogu za skraćenje mandata

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o prijedlogu predsjednika Mila Ðukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Ðukanovićevog prijedloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Zbog odbijanja Ðukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smjenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Iz kabineta Ðurović su rekli za TV Vijesti da sjednica parlamenta, na kojoj bi i formalno mogao da se pokrene postupak smjene Ðukanovića, još nije zakazana jer još nije prošlo deset dana od podnošenja inicijative za smjenu, pa je to moguće 4. oktobra.

Naveli su i da još nije zakazan nastavak sjednice od 2. septembra, na kojoj treba da se glasa o smjeni Ðurović, a na početku koje je potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu na zahtjev DF-a.

Kako su objasnili, po Poslovniku, kolegijum predsjednice “planira rad zasjedanja”, a sa obzirom da je sednica prekinuta na zahtjev predstavnika DF-a kao predlagača, od njih se očekuje da traže njen nastavak.

Povezani članci

Nestala djevojka pronađena nakon više od 40 dana

Tijana Simić, koja je nestala 13. marta na Karaburmi, pronađena je, prenose srpski mediji. Kako prenosi K1 info, detalji za sada nisu poznati. Podsjetimo, Tijana je nestala 13. marta na Karaburmi. Tog dana kada je nestala, telefon je ostavila kod kuće. To je otežavajuća okolnost i za policiju i za sve koji je traže budući […]

Pas ujeo dijete u Beogradu, amputiran mu prst

U beogradskom naselju Stepa Stepanović pas je ujeo dijete, što je dovelo do amputacije prsta, rekla je za RTS dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći. Incident se dogodio juče nešto poslije 13 časova, kada je pas ujeo dijete. Hitna pomoć prevezla je dijete u Institut za majku i dijete, prenosi RTS.