Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Crnogorski parlament u petak o prijedlogu za skraćenje mandata

26 Septembar 2022
2 min.
Crnogorski parlament u petak o prijedlogu za skraćenje mandata

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će se glasati o prijedlogu predsjednika Mila Ðukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Ðukanovićevog prijedloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Zbog odbijanja Ðukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smjenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Iz kabineta Ðurović su rekli za TV Vijesti da sjednica parlamenta, na kojoj bi i formalno mogao da se pokrene postupak smjene Ðukanovića, još nije zakazana jer još nije prošlo deset dana od podnošenja inicijative za smjenu, pa je to moguće 4. oktobra.

Naveli su i da još nije zakazan nastavak sjednice od 2. septembra, na kojoj treba da se glasa o smjeni Ðurović, a na početku koje je potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu na zahtjev DF-a.

Kako su objasnili, po Poslovniku, kolegijum predsjednice “planira rad zasjedanja”, a sa obzirom da je sednica prekinuta na zahtjev predstavnika DF-a kao predlagača, od njih se očekuje da traže njen nastavak.

Povezani članci

Dva radnika stradala u Silosu

Dva radnika, od kojih je jedan imao 31, a drugi 23 godine, poginula su u silosu preduzeća “MTI” u Kraljevu, kada se na njih obrušila veća količina piljevine, rečeno je u Policijskoj upravi u Kraljevu. Na mjesto nesreće, koja se dogodila sinoć oko 23.00 časova, izašli su policija, vatrogasci i Hitna pomoć, a okolnosti nesreće […]

Vulin preuzeo dužnost direktora BIA

Aleksandar Vulin preuzeo je dužnost direktora Bezbjednosno-informativne agencije /BIA/ od Bratislava Gašića. Svečana primopredaja dužnosti obavljena je u sjedištu Agencije u Beogradu, saopštila je BIA. Vulin je sa čela MUP-a stupio na dužnost prvog čovjeka BIA, dok je Gašić aktuelni ministar unutrašnjih poslova Srbije.