Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

15 Maj 2024
2 min.
Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH.

Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti istupa u svoje ime a ne BiH, Cvijanović je rekla da je tačno da je informisala Savjet bezbjednosti, te da su Bećirovićevi stavovi poznati i da oni ne samo da ne odražavaju stavove svih u BiH, već su po pravilu usmjereni protiv demokratski izabranih predstavnika srpskog naroda i Republike Srpske.

Upitana da prokomentariše najavljeno obraćanje Kristijana Šmita u Savjetu bezbjednosti UN koji se predstavlja za visokog predstavnika, Cvijanović je konstatovala da on neće predstavljati nikoga, jer ga upravo to tijelo nije verifikovalo kao visokog predstavnika, a što je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma.

“Jasno je da su Šmitovi stavovi i inače koordinisani sa bošnjačkom politikom, tako da ni ovaj put neće biti iznenađenja”, istakla je Cvijanović.

Savjet bezbjednosti UN održaće danas polugodišnju debatu o situaciji u BiH.Debata će početi u 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu, a očekuje se da u debati učestvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Učesnicima debate obratiće se i Kristijan Šmit, koji će predstaviti svoj izvještaj o stanju u BiH za period od 16. oktobra do danas.

SRNA

Povezani članci

Vladika Hrizostom: Vjera u Boga očuvala karakter srpskog naroda

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom rekao je danas na Nišićima da je vjera u Boga očuvala karakter i prirodu srpskog naroda. Mitropolit Hrizostom je, u besjedi nakon arhijerejske liturgije, povodom obilježavanja 150 godina postojanja hrama Svetih apostola Petra i Pavla u federalnoj opštini Ilijaš, rekao da su Srbi na Nišićima vijekovima stvarali istoriju i tradiciju […]

Košarac: Nisu uspjeli da istrijebe srpski narod niti će

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je i i prije osam i prije tri decenije cilj bio istrebljenje srpskog naroda sa ovih prostora, ali da u tome nisu uspjeli ni 1942. ni 1992. godine. “Neće ni danas kada sramnim rezolucijama i falsifikovanjem istorije pokušavaju nametnuti etikete koje nam ne pripadaju. Potomci naših […]