Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

15 Maj 2024
2 min.
Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH.

Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti istupa u svoje ime a ne BiH, Cvijanović je rekla da je tačno da je informisala Savjet bezbjednosti, te da su Bećirovićevi stavovi poznati i da oni ne samo da ne odražavaju stavove svih u BiH, već su po pravilu usmjereni protiv demokratski izabranih predstavnika srpskog naroda i Republike Srpske.

Upitana da prokomentariše najavljeno obraćanje Kristijana Šmita u Savjetu bezbjednosti UN koji se predstavlja za visokog predstavnika, Cvijanović je konstatovala da on neće predstavljati nikoga, jer ga upravo to tijelo nije verifikovalo kao visokog predstavnika, a što je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma.

“Jasno je da su Šmitovi stavovi i inače koordinisani sa bošnjačkom politikom, tako da ni ovaj put neće biti iznenađenja”, istakla je Cvijanović.

Savjet bezbjednosti UN održaće danas polugodišnju debatu o situaciji u BiH.Debata će početi u 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu, a očekuje se da u debati učestvuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Učesnicima debate obratiće se i Kristijan Šmit, koji će predstaviti svoj izvještaj o stanju u BiH za period od 16. oktobra do danas.

SRNA

Povezani članci

Sunčano i toplo

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 34 stepena Celzijusova. Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. […]

Košarac: Na pitanju Reformske agende pale sve maske

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da su na pitanju Reformske agende pale sve maske i da se pokazalo da je Srpska usamljena u opredjeljenju za evropsku budućnost uz uvažavanje ustavnih nadležnosti i dejtonske strukture BiH. Košarac je napomenuo da je blokada je nastala u Federaciji BiH zbog unutarbošnjačkog sukoba “trojke” i SDA, […]