Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Šmit svjestan da stoji na staklenim i nelegalnim nogama

09 Decembar 2023
2 min.
Cvijanović: Šmit svjestan da stoji na staklenim i nelegalnim nogama

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da Angela Merkel nije predložila Kristijana Šmita za visokog predstavnika u BiH da nameće zakone i iživljava se nad demokratski izabranim institucijama u BiH, već da ga udomi jer za njega nije više bilo političkog posla u njegovoj zemlji.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Kristijana Šmita, koji se lažno predstavlja za visokog predstavnika u BiH, da ga je na tu poziciju imenovao PIK na prijedlog bivšeg njemačkog kancelara Angele Merkel, Cvijanović je rekla za Srnu da ako neko mora to da izjavi, onda je svjestan da stoji na staklenim, nepravnim i nelegalnim nogama.

“On sad to koristi kao neki tobože istorijski važan razlog zbog kojeg bismo mi trebali da umremo ili od straha ili od dragosti. Pa, to je tako ponižavajuće čak i slušati”, istakla je Cvijanović.

I konačno, dodala je ona, šta nas briga što je njega predložila Angela Merkel odlazeći sa njemačke i evropske političke scene.

“Nakon svega naopakog što je Kristijan Šmit uradio, sad nam on poručuje i da je valjda važnije što je njega odlazeća kancelarka ubacila u PIK-korpu nego što su nas izabrali naši građani da u njihovo ime obavljamo svoje poslove, u skladu sa Ustavom, kako je to učinio i predsjednik Republike Srpske ili što je Dejtonski sporazum propisao da procedura imenovanja uključuje i Savjet bezbjednosti, a koju on, za razliku od svojih prethodnika, nije prošao”, istakla je Cvijanović.

SRNA

Povezani članci

Nikšić: Nisu prokockane šanse za otvaranje pristupnih pregovora

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić rekao je da, ukoliko BiH ne otvori pregovore sa EU, ne očekuju nastavak kompromisa. Nikšić je dodao da predstavnici EU ne kriju da su u BiH napravljeni ogromni pomaci kada je u pitanju ispunjavanje postavljenih uslova. On smatra da nisu prokockane šanse da BiH otvori pristupne pregovore sa EU, […]

Košarac: Pooštrene kontrole izvoza municije i naoružanja

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će biti uloženi dodatni napori kako bi bilo spriječeno da se municija i naoružanje proizvedeno u BiH posrednim putem nađe na ukrajinskom ratištu i da se sačuva status BiH kao neutralne zemlje. Košarac je poručio da to Republika Srpska neće dozvoliti. […]