Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dan sjećanja na nestale Srbe Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije

22 April 2024
1 min.
Dan sjećanja na nestale Srbe Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo obilježava Dan nestalih Srba Sarajeva i Sarajevsko-romanijske regije u znak sjećanja na prvo masovno ubistva Srba u tom gradu 1992. godina, ubistvo osmorice pripadnika JNA.


U Velikom parku su ubijeni Milivoje Lalović, Đorđe Bjelica, Zoran Marković, Dragomir Đerić, Stevan Đoković, Vlajko Golubović, Nedeljko Vujičić i Miladin Vukmanović.

Za njihovo ubistvo optuženi su komandant Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Dragan Vikić, te Jusuf Pušina, Nermin Uzunović i Mladen Čovčić, ali ih je Sud BiH oslobodio optužbi.

Predviđeno je da danas ubijenim pripadnicima JNA bude odata počast u Velikom parku u Sarajevu gdje su ubijena osmorica zarobljenih pripadnika JNA.

Polazak do Velikog parka u Sarajevu predviđen je u 10.00 časova ispred Crkve Svetog Đorđa u Miljevićima u Istočnom Novom Sarajevu, gdje će po povratku u 11.30 časova biti služen pomen nestalim Srbima.

Ispred Spomen-kosturnice u Miljevićima vijenci će biti položeni u 12.00 časova, najavljeno je iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo.

SRNA

Povezani članci

Vaskršnja radionica u Palama

Na vaskršnjoj kreativnoj radionici u mjesnoj zajednici Stanica u opštini Pale danas je više od 40 djece i njihovih roditelja raznim tehnikama i metodama šarala, bojila i ukrašavala vaskršnja jaja, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Stanica Ivica Topić rekao je novinarima da već 1O godina organizuju radionicu s ciljem da djecu […]

Pale: Spremna vaskršnja jaja i prehrambeni paketi

Članice Kola srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” sa Pala danas su našarale 3.000 vaskršnjih jaja koja će zajedno sa 30 paketa prehrambenih artikala podijeliti sugrađanima kojima je najpotrebnije kako bi proslavili najveći hrišćanski praznik – Vaskrs. Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti koju Kolo Srpskih sestara sprovodi već 32 godine. Predsjednik Kola srpskih sestara Ljiljana Nešković […]