Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Danas nastavak razgovora Putina i Lukašenka

24 Maj 2024
1 min.
Danas nastavak razgovora Putina i Lukašenka

Predsjednik Rusije Vladimir Putin nastaviće danas razgovore sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku.


Putin je stigao oko ponoći u Minsk i to je njegova druga posjeta inostranstvu, nakon Kine, otkako je inaugurisan za novi mandat na funkciji predsjednika 7. maja.

Kremlj je u ranijem saopštenju naveo da će dvojica lidera govoriti o raznim aspektima integracije u okviru Saveza Rusije i Bjelorusije, daljem razvoju bilateralnih odnosa strateškog partnerstva i ključnim pitanjima na međunarodnoj agendi, podsjeća TASS.

Lukašenko, koji je dočekao Putina na Međunarodnom aerodromu u Minsku, izjavio je da će prva tema biti pitanje bezbjednost, a da će poslije podne razgovarati o ekonomskim pitanjima.

Putin i Lukašenko posljednji put su se sastali u Moskvi 9. maja. /

SRNA

Povezani članci

Tramp prekinuo skup u Filadelfiji i počeo da pušta muziku (VIDEO)

Predizborni skup republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa u predgrađu Filadelfije spontano se pretvorio u koncert, jer je bivši predsjednik prestao da odgovara na pitanja kada mu je rečeno da je dvoje ljudi u publici zatražilo pomoć ljekara, i preuzeo ulogu di-džeja. Moderatorka skupa je bila guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, koja […]

Iz Libana ispaljeno 50 raketa na Izrael, Hezbolah preuzeo odgovornost

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći iz Libana ispaljeno oko 50 raketa na grad Safed i okolinu, a Hezbolah je preuzeo odgovornost za ovaj napad. U saopštenju se navodi da su izraelske trupe presrele veliki broj projektila u toj oblasti, a u ovom trenutku nema izvještaja o povrijeđenima ili šteti, prenosi Tajms of […]