Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

02 April 2024
2 min.
Danas u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, danas povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju.

„Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka – važno je čitati djeci i važno je da djeca čitaju, a i da se u djeci razvije ljubav prema knjizi“, saopšteno je ranije iz Dječije biblioteke.

Početak maskenbala predviđen je u 12 časova u Dječijoj biblioteci Istočno Sarajevo.

“Knjige oblikuju način na koji posmatramo svijet. U njima upoznajemo likove koji su neustrašivi, ljubazni, hrabri, avanturisti, puni ljubavi, duhoviti, kreativni, nevini. Oni nam pomažu da prevaziđemo strahove. Oni nas podsjećaju da je važno voljeti. Knjige nas podstiču da mislimo. Rađaju nam nove ideje. Knjige jačaju samopouzdanje i pomažu nam da shvatimo zašto smo to što jesmo, da otkrijemo odakle dolazimo i shvatimo kuda želimo da idemo. Knjige nas zabavljaju, nasmiju i rasplaču. Knjige grade veze. Knjige odgovaraju na pitanja. Knjige postavljaju pitanja. Knjige su sjajni saputnici. Nikada nismo usamljeni kada čitamo knjigu. Knjige pripremaju djecu za svijet odraslih”, navode iz Dječije biblioteke objašnjavajući značaj knjiga.

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se svake godine 2. aprila, povodom rođenja danskog dječijeg pisca Hansa Kristijana Andersena, 1805. godine.

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]