Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Denver upisao istorijsku pobjedu nad Majamijem, tripl-dabl Nikole Jokića

02 Jun 2023
1 min.
Denver upisao istorijsku pobjedu nad Majamijem, tripl-dabl Nikole Jokića

Denver nagetsi su, predvođeni Nikolom Jokićem koji je upisao novi tripl-dabl, savladali ekipu Majami hita 104:93 u debitantskom nastupu kluba u velikom finalu NBA lige. Naredni meč igra se takođe u Denveru u noći između 4. i 5. juna.

Jokić je ponovo bio najbolji košarkaš svog tima ostvarivši novi, 9. tripl-dabl u plej-ofu.

Nagetsi su ostali neporaženi na domaćem parketu, pa u “Bol areni” imaju niz od devet pobjeda.

Nikola Jokić postao je prvi centar u istoriji koji je podielio 14 asistencija u jednoj utakmici finala.

Srpski centar je meč završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija, Džamal Mari postigao je 26 poena, Aron Gordon je dodao 16, a Majkl Porter 14.

U ekipi Majamija,Bem Adebajo je iskoristio smanjen angažman Jokića u odbrani da postigne 26 poena, Gejb Vinsent je dodao 19, Hejvud Hajsmit 18, dok je Džimi Batler pružio slabu partiju sa 13 poena.

Naredni meč igra se takođe u Denveru u noći između 4. i 5. juna.

Povezani članci

Đoković: Ivanišević prijatelj za života, nemam ideju ko će ga zamijeniti

Goran je prije svega moj i prijatelj moje porodice za života. Poslije šest godina pisanja istorije došlo je do zasićenja, odlučili smo da završimo saradnju, ali još nemam ideju ko će ga zamijeniti, rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković, dan nakon razlaza sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Đoković je sinoć u beogradskom Domu omladine prisustvovao […]

Miloš Teodosić završio u bolnici

Iskusni košarkaš Miloš Teodosić obavio preglede i odlučeno da ne igra naredni meč u Evroligi. Košarkaški klub Crvena zvezda obavijestio je javnost da će na gostovanju Realu u Madridu biti oslabljen za najboljeg igrača tima u tekućoj sezoni, Miloša Teodosića. Iskusni plejmejker neće otputovati sa ekipom u Španiju, ali će biti spreman za naredni meč […]