Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Devet Paljana na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar

20 April 2024
1 min.
Devet Paljana na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar

Devet članova Udruženja poklonika manastira Hilandar danas je iz Pala otputovalo na Svetu Goru kako bi pomogli u građevinskim radovima na Hilandaru, mjestu duhovnog uzdizanja, trajanja i vječnosti, jedinstvenom centru srpske kulture, gdje će boraviti 10 dana.


Član Udruženja Igor Ikonić rekao je novinarima da njih devet ide na Svetu Goru i manastir Hilandar na poslušanje.

On je istakao da je čast i privilegija dobiti takvu priliku za duhovno ispunjenje i pomoć u radovima bratiji na manastiru Hilandar.

Ikonić, koji je i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, zahvalio je Udruženju što u kontinuitetu rade i organizuju ovakva putovanja.

Put je organizovao predsjednik Udruženja poklonika manastira Hilandar Dragan Gatarić, koji je istakao da je devet momaka otišlo da se obogate duhovno, ali i na poslušanje.

“Momci prvo idu u Solun jer je manastir povratio neke svoje posjede i biće oko šest dana kako bi pomogli, a nakon toga odlaze u Hilandar. Svi su spremni”, rekao je Gatarić i dodao da će ovakvo putovanje opet ponoviti ukoliko bude potrebe za tim.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Ljetna predsezona na Jahorini uz znatno niže cijene smještaja (VIDEO)

Ljetna predsezona na Јahorini počela je ponudom za Prvomajske i Vaskršnje praznike, uz znatno niže cijene smještaja. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić istakao je u našem Јutarnjem programu da su smještajni kapaciteti spremni. – Noćenje za dvije osobe iznosi 35 evra – naveo je Ljevnaić. Rekao je da od danas radi gondola i park. […]

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]