Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Đoković uskoro ruši rekord, a evo šta Sinerova titula znači za njega

01 April 2024
2 min.
Đoković uskoro ruši rekord, a evo šta Sinerova titula znači za njega

Novak Đoković je započeo 419. sedmicu na vrhu ATP liste, iako je Italijan Janik Siner osvojio masters u Majamiju tako što je pobijedio Grigora Dimitrova u finalu (6:3, 6:1).

Velika promjena se ipak dogodila jer je Siner sada ispred Karlosa Alkaraza i tako je postao prvi Italijan od 1973. godine koji je dio Top 2.

Alkaraz je poražen upravo od Dimitrova u četvrtfinalu turnira u Majamiju i Novak je sada dobio novu prijetnju, piše Nova.rs.

Đoković će da uveća vječni rekord po broju nedjelja provedenih na vrhu i narednog ponedjeljka oboriće još jedan veliki rekord – 8. aprila će imati tačno 36 godina i 322 dana, te će oboriti rekord Rodžera Federera i postati najstariji teniser na prvom mjestu.

Srbin je prvi sa 9.725 bodova, Siner na drugom mjestu ima 8.710, dok je Alkaraz na trećem mjestu sa 8.645 bodova.

Novak je potvrdio da će se takmičiti na mastersu u Monte Karlu, gdje je prošle sezone osvojio 90 bodova. Siner će braniti 360 – što znači da može da zaradi svega 640, te još ne može da ugrozi Đokovića.

Ali, Alkaraz će imati šansu da se vrati na vrh, jer će mu na raspolaganju u Monte Karlu biti svih 1.000 bodova, ukoliko odluči da se takmiči. Za prvo mjesto mu je potrebno da osvoji titulu, a da Novak ne odbrani ovih 90 bodova – što je moguće samo ako se desi iznenadno povlačenje Srbina.

Danil Medvdev je ostao na četvrtom mjestu, a iza njega su redom Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Holger Rune i Kasper Rud.

Grigoru Dimitrovu je finale Majamija donelo deveto mjesto, dok je među najboljih deset još Hubert Hurkač.

Povezani članci

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]

Blažić korak bliže svjetskoj licenci

Proteklog vikenda održan je Grand Prix za seniore u Parizu, turnir koji se boduje za svjetske igre u Kini naredne godine.  Ulogu sudije na ovom prestižnom džiu džicu takmičenju imao je Blažić Danijel, sudija džiu džicu kluba “Slavija” i džiu džicu saveza Republike Srpske, kao jedini učesnik i BiH.  Blažić je trenutno nosilac Kontinentalne “A” licence […]