Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Ako su muslimani htjeli pomirenje, trebali su da priznaju i srpske žrtve, a ne da ih negiraju (VIDEO)

18 April 2024
1 min.
Dodik: Ako su muslimani htjeli pomirenje, trebali su da priznaju i srpske žrtve, a ne da ih negiraju (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da u Srebrenici nije počinjen genocid, te da ono što se tamo desilo ne ispunjava elemente tog krivičnog djela i sa tim se, kako kažu, slažu svi relevantni pravnici koji se bave tom materijom.

– Nema genocida učinjenog u istoriji, a da nije jednoglasno prihvaćen kao takav, dok muslimani žele jednoglasno da nametnu takvu odluku. Moram reći da se 3. maja obilježava stradanje u Dobrovoljačkoj, ali to kod mulimana ne postoji. Zločinac je smo onaj za kojeg oni misle da jeste. Uporno pokušavaju da nametnu broj od 8.000 stradalih u sedam dana. To je potpuna laž – kaže Dodik.

Kaže da ako su muslimani htjeli pomirenje, trebali su da priznaju i srpske žrtve, a ne da ih negiraju.

– Genocid se nije desio. Mi izjavljujemo saučešće svim porodicama stradalih. Ovo je međunarodni izvještaj o stradnju svih naroda. Nije samo favorizovanje Srba. Ali ni u jednom njihovom izvještaju se ne spominju Srbi. To je problem – kaže Dodik.

RTRS

Povezani članci

Karan: Ulaganja u MUP u proteklih pet godina 176 miliona KM

Ukupna ulaganja u Ministarstvo unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske od 2018. do kraja 2023. godine iznose 176 miliona KM, od čega najviše u objekte 48 miliona KM, rekao je Srni resorni ministar Siniša Karan. Karan je istakao da su u ovom periodu uložena 44 miliona KM za nabavku uniformi, kao i računarske, specijalističke i opreme […]

U Srpskoj rođeno 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je rođeno pet beba, u Zvorniku, Nevesinju, Prijedoru i Banjaluci po dvije bebe, a u Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu po jedna. U porodilištu u Doboju rođena je jedna djevojčica i četiri dječaka, u Banjaluci dva dječaka, […]