Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Nepokretna imovina pripada entitetima

22 Septembar 2022
2 min.
Dodik: Nepokretna imovina pripada entitetima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nepokretna imovina u vlasništvu Republike Srpske i da i u Dejtonskom mirovnom sporazumu piše da ona pripada entitetima.

“Ustavni sud BiH nakaradan sud”, rekao je Dodik, komentarišući odluku Ustavnog suda prema kojoj Republika Srpska nema ustavnu nadležnost za regulisanje pravne materije koja je predmet Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, jer je to, kako navodi sud, nadležnost BiH.

Dodik je rekao da u Ustavu BiH piše da sve ono što izričito nije dato BiH i ne pripada BiH, tako da BiH nije mogla da ovlada ničim osim onim što joj entiteti daju.

“Oni hoće da promijene tu paradigmu. Doveli su čovjeka koji nije izabran u Savjetu bezbjednosti, dovode strance u Ustavni sud”, naglasio je Dodik.

Bez obzira koliko oni pokušali da zapadnom svijetu pošalju poruku kako ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, Dodik je ukazao na to da Ustavni sud ne poštuje Ustav BiH.

“Kako da poštujete Ustavni sud koji ne poštuje Ustav”, rekao je Dodik.

On je naveo da Sarajevo pokušava da neustavno ovlada onim što ne pripada BiH.

“Nazivaju se državom, a ovo nije država. Ustavni sud je nakaradan sud i sve najgore što sam ikada rekao o tom sudu i sada ponavljam”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je riječ o grupi ljudi koji su politički motivisani da nanesu probleme i naprave neki novi sistem koji ovdje nije moguć.

SRNA

Povezani članci

Bez problema u saobraćaju

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na dionicama u usjecima mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te preko planinskih prevoja vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i […]

Danas pretežno sunčano, do 27 stepeni Celzijusovih

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme, na jugu Hercegovine sunčanije i toplije. Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, na jugu i planinama povremeno jak sjeverni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Maksimalna temperatura vazduha biće od 20 na istoku do 27 na jugu, u […]