Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik poručio Kavazoviću: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

18 Mart 2023
1 min.
Dodik poručio Kavazoviću: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registruje kao partiju i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

– Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice – rekao je Dodik za Srnu.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopštenje Islamske vjerske zajednice u BiH u kojem su naveli da “mir ne ugrožava Kavazović, nego Milorad Dodik”, predsjednik Srpske je naglasio da umjesto izvinjenja, što je najmanje što bi bilo prikladno nakon izjava Huseina Kavazovića, Islamska vjerska zajednica u BiH nastavlja sve agresivnije da promoviše netoleranciju, ugrožavajući mir.

– To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića tačne. Biti vjerski lider a uopšte pominjati oružje u kontekstu sukoba za svaku je osudu i preispitivanje – istakao je Dodik.

On je naglasio da ohrabreni podrškom američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija iz Islamske zajednice nastavljaju sa neprimjerenom retorikom i pišu saopštenja koja se ne razlikuju od stranačkih.

SRNA

Povezani članci

Predsjednik Srpske kod porodice Badnjar iz Foče (FOTO)

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u Foču gdje će u mjesnoj zajednici Brod na Drini posjetiti osmočlanu porodicu Badnjar povodom njihovog useljenja u novi dom. U akciji predsjednika Srpske Badnjarima je kupljena kuća u blizini naselja Brod na Drini. Dodik je prošle godine kao srpski član Predsjedništva BiH pokrenuo akciju da se porodici […]

Užas u Derventi: Tijelo nađeno na zapaljenoj ugaonoj garnituri

Muškarac N. A. nastradao je u požaru koji je izbio u dnevnom boravku njegove kuće u Derventi. UPU Doboj su rekli da je policiji sinoć oko 19.35 prijavljeno da je na području grada Dervente u kući koja je u vlasništvu N. A. pronađeno njegovo tijelo. – Odmah po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice […]