Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

16 April 2024
2 min.
Dodik: Srpska partner vrijedan pažnje, Kina to prepoznaje

Republika Srpska je partner vrijedan pažnje i to prepoznaje i Kina sa kojom je radila novu dobojsku bolnice i koja će krajem ovog mjeseca biti stavljena u funkciju, izjavio je večeras predsjednik Republike Milorad Dodik.


Dodik je nakon sastanka sa kineskom delegacijom u Istočnom Sarajevu napomenuo da je projekat izgradnje nove bolnice u Doboju jedan od megaprojekata za ove uslove, te da se završava krajem ovog mjeseca.

On je istakao da Srpska ima veoma dobru saradnju sa Kinom ali i mnogo problema koji dolaze sa Zapada, gdje smatraju da mnoge projekte koje Republika Srpska vodi treba zaustaviti.

“Mi od toga ne odustajemo”, naglasio je Dodik.

U Federaciji BiH, kaže, gotovo da nema nijedan projekat koji se realizuje sa njihovim kompanijama, a Republika Srpska drži desetak projekata i razmišlja o novim.

On je naveo da Republika Srpska može da sarađuje sa Kinezima u svakoj sferi djelatnosti jer su pokazali kako se rade projekti.

Podsjetio je i da je Republika Srpska prva koja je u jugoistočnoj Evropi uradila Termoelektranu Stanari i istakao ponos što je to pominjao i predsjednik Kine Si Đi Ping.

Dodik kaže da sve što predstavnici Srpske rade, rade uz dobru volju i prijateljstvo koje imaju sa državom Kinom i njenim vlastima.

Na večerašnjem sastanku sa kineskom delegacijom, kojem je prisustvovao i premijer Republike Srpske Radovan Višković, razgovarano je o prioritetima vezanim za privrednu saradnju.

“Razgovarano je i u čemu mi možemo da podržimo politiku jedne Kine i politiku koju forsiraju vezano za regionalni i globalni put”, naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske večeras se u Istočnom Sarajevu susreo i sa vrhunskim sprotistom džudistom Nemanjom Majdovom. /

SRNA

Povezani članci

Dodik: Nastupom Lagumdžije i Šmita u SB podijelili BiH i priznali realnost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da to što su se Savjetu bezbjednosti UN obratili Zlatko Lagumdžija i Kristijan Šmit govori da su /Zapad i Sjedinjene Države/ podijelili BiH i priznali realnost. “Pustili su Lagumdžiju da govori kao ambasador bez usaglašenih stavova BiH”, rekao je Dodik novinarima tokom obilaska pripremnih radova na izgradnji kompleksa […]

U Srpskoj rođeno 25 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Bijeljini sedam, Gradišci tri, u Doboju dvije, a u Zvorniku, Trebinju i Prijedoru po jedna beba, rečeno je Srni u porodilištima u ovim lokalnim zajednicama. U Banjaluci su rođene četiri djevojčice i […]