Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Sveštenik Čarkić imao hrabrost u najtežem trenucima za Srbe

05 Maj 2024
1 min.
Dodik: Sveštenik Čarkić imao hrabrost u najtežem trenucima za Srbe

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog sveštenika Vojislava Čarkića, istakavši da je prota kao patriota dao veliki doprinos u Odbrambeno–otadžbinskom ratu i da će ostati upamćen kao čovjek koji je imao hrabrost i odlučnost u najtežim trenucima za srpski narod.


“Iskreno sam ožalošćen tužnom viješću o smrti sveštenika Vojislava Čarkića, u narodu poznatog i kao prota Žućo”, rekao je Dodik.

On je naglasio da je odlazak Čarkića veliki gubitak ne samo za porodicu, nego i za sav srpski narod.

“Poštovani, saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu saučešća.

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao pop Žućo, preminuo je juče u Istočnom Sarajevu.

SRNA

Povezani članci

Karan: Rezoluciju o Srebrenici nazvati antisrpska rezolucija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da bi rezoluciji o Srebrenici trebalo dati naziv antisrpska rezolucija. Karan je novinarima u Banjaluci rekao da Bošnjaci svojim postupcima samo pojačavaju taj antisrpski element, koji je usmjeren protiv cijelog srpskoj naroda, Srbije i Republike Srpske. On je ukazao i na skrivene političke ciljeve stigmatizacije […]

Ninoslav Prelić predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Rogatica

Ninoslav Prelić izabran je za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Rogatica, rečeno je Srni u rogatičkom odboru. Na sinoć održanoj izbornoj konFerenciji za potpredsjednike Opštinskog odbora SNSD-a izabrani su Mladen Lakić, Siniša Janković i Slaviša Racković, dok će funkciju organizacionog sekretara obavljati Jelena Karadžić, a izvršnog sekretara Marko Perišić. Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Milorad Jagodić […]