Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: U izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže u BiH godinama nije uložena ni jedna KM

21 Jun 2024
2 min.
Dodik: U izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže u BiH godinama nije uložena ni jedna KM

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao da je da današnji nestanak struje usljed raspada elektroenergetskog sistema u cijelom regionu svjedoči koliko je taj sistem osjetljiv i ranjiv i koliko zahtijeva konstantna ulaganja, a u BiH godinama nije uložena nijedna KM, dok su na računu zarobljene stotine miliona.

“Potrošnja struje iz godine u godinu raste i zahtijeva novu prenosnu mrežu i modernizaciju postojeće. I dok zemlje regiona ulažu ogroman novac u izgradnju visokonaponske i niskonaponske mreže, u BiH godinama nije uložena nijedna KM”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Predsjednik Srpske je istakao da stotine miliona leže zarobljene na računu i da ne postoji volja da se taj novac raspodijeli i investira.

“Po cijenu da građani ostanu u mraku, da se kuvaju na plus 40, da se zimi smrzavaju na minus 20, godinama se blokira raspodjela sredstava. I onda neko kaže da se bori za građane!”, naveo je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

Policijski službenici Aagencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda […]

CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

CIK BiH zaprimila je tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske i to žalbe SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić. Iz Centralna izborne komisije su rekli za RTRS da će žalbe proslijediti Apelacionom odjeljenju Suda […]