Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Dodik u Palama: SNSD će imati svog kandidata, nastaviti kontinuitet načelničkog mjesta

30 Maj 2024
2 min.
Dodik u Palama: SNSD će imati svog kandidata, nastaviti kontinuitet načelničkog mjesta

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas u Palama da će ta stranka izaći sa svojim kandidatom za načelnika opštine i da ima najozbiljniju namjeru da nastavi kontinuitet načelnikog mjesta, stabilnog stanja u opštini, ne samo političkog nego i ekonomskog, socijalnog i svakog drugog.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Dodik je naglasio da će SNSD održati kontinuitet načelnikog mjesta.

“Mi ćemo izaći sa našim kandidatom i tražićemo od koalicionih partnera podršku. Imamo pravo i obavezu da sačuvamao rezultat koji smo učinili. Nikakve druge opcije nećemo razmatrati, ni prihvatiti. Nije prihvatljiva bilo kakva destabilizacija koalicione većine na republičkom nivou. Potrebno je da se okupimo oko jednog kandidata – to je kandidat SNSD-a. Mi ovdje imamo devet odbornika, imamo uspješan rad svih struktura”, rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je istakao da postoji najbolja moguća konekcija Vlade i opštine.

“Nećemo prihvatiti da kandidat DEMOS-a bude taj koji će se kandidovati. Mi ćemo kao SNSD da budemo odgovorni i učinićemo sve što je potrebno da obezbijedimo široku podršku za naše kandidate, naprosto, to je zbog Pala”, naglasio je Dodik.

On je istakao šta je sve urađeno na Palama za vrijeme SNSD-a i da je i dalje potrebna mirna i stabilna klima.

“Bilo je ovdje ozbiljnih problema. Veoma smo zainteresovani za nastavak stabilnog stanja u ovoj opštini, ne samo političkog nego i ekonomskog, socijalnog i svakog drugog. Tu sam da podržim napore sadašnjeg i budućeg rukovodstva u potpunosti da nastavi sa ovom dobrom praksom i atmosferom”, rekao je Dodik.

On je naglasio da će SNSD razumjeti kao lošu namjeru eventualnu načelničku kandidaturu od koalicionih partnera, budući da opozicija ovdje ne predstavlja problem.

“Smatraćemo da je to način da se uništi ova dobra situacija. To će za nas biti zla namjera”, poručio je Dodik.

SRNA

Povezani članci

SNSD i DNS u Istočnoj Ilidži dogovorili zajedničke aktivnosti na lokalnim izborima

Predstavnici Opšinskih odbora SNSD-a i DNS-a u Istočnoj Ilidži održali su radni sastanak na kojem su dogovorili zajedničke aktivnosti na predstojećim lokalnim izborima. Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da su dogovoreni koalicioni kapacitet i podrška DNS-a SNSD-ovom kandidatu za načelnika opštine Istočna Ilidža, te da će naredne sedmice biti potpisan i koalicioni sporazum. […]

Gagović: Između dva Petrovdana realizovani projekti od 1,8 miliona KM

Na području Trnova, između dva Petrovdana – krsne slave opštine, realizovani su projekti u vrijednosti od 1,8 miliona KM, izjavio je Srni načelnik ove lokalne zajednice Dragomir Gagović. Gagović je rekao da je realizovan projekat vodosnabdjevanja na Jahorini vrijedan oko milion KM. “Završili smo vodovod u Kijevu u vrijednosti od oko 150.000 KM, a u […]