Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Drina obogaćena pastrmkom i šaranom, donacija “Hidroelektrane na Drini”

24 April 2024
1 min.
Drina obogaćena pastrmkom i šaranom, donacija “Hidroelektrane na Drini”

U rijeku Drinu u gornjodrinskom slivu pušteno je 2.200 kilograma mlađi potočne pastrmke i tri tone šarana, zahvaljujući donaciji preduzeća “Hidroelektrane na Drini”.


Direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić izjavio je novinarima da su izvršili poribljavanje Drine i njenih pritoka na području Višegrada, Rudog, Rogatice, Novog Goražda, Čajniča i Foče.

“Siguran sam da ćemo doprinijeti obogaćivanju ribljeg fonda rijeke Drine”, naveo je Perišić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je Drina interesantna ribolovcima iz regiona i izrazio očekivanje da će ovim aktivnostima podstaći ribolovce da dolaze u Višegrad.

On je zahvalio Hidroelektrani “Višegrad” za tradicionalnu akciju.

Predsjednik Ribarskog ekološkog udruženja za zaštitu voda “Drinska jezera” Aleksandar Kojić zahvalio je menadžmentu preduzeća “Hidroelektrane na Drini”, koje redovno obogaćuje riblji fond Drine.

“Zbog ribokradica, koje ne biraju sredstva za ulov drinske ribe, redovnu kontrolu i nadzor nad Drinom obavljaju članovi ribočuvarske službe”, napomenuo je Kojić.

On je istakao da Drinu, kao jednu od najljepših rijeka u Evropi, nazivaju kraljicom, a njeno bogatstvo se mjeri staništem pastrmke, šarana, soma, lipljana, škobalja, dok nešto manje ima krkuše, klijena i mrene.

SRNA

Povezani članci

Karan: Ulaganja u MUP u proteklih pet godina 176 miliona KM

Ukupna ulaganja u Ministarstvo unutraših poslova /MUP/ Republike Srpske od 2018. do kraja 2023. godine iznose 176 miliona KM, od čega najviše u objekte 48 miliona KM, rekao je Srni resorni ministar Siniša Karan. Karan je istakao da su u ovom periodu uložena 44 miliona KM za nabavku uniformi, kao i računarske, specijalističke i opreme […]

U Srpskoj rođeno 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je rođeno pet beba, u Zvorniku, Nevesinju, Prijedoru i Banjaluci po dvije bebe, a u Bijeljini, Gradišci i Istočnom Sarajevu po jedna. U porodilištu u Doboju rođena je jedna djevojčica i četiri dječaka, u Banjaluci dva dječaka, […]