Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Dubai poplavljen, aerodrom u tom gradu zatvoren zbog rekordnih padavina

17 April 2024
2 min.
Dubai poplavljen, aerodrom u tom gradu zatvoren zbog rekordnih padavina

Dubai je poplavljen, a aerodrom u tom gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) zatvoren je nakon što je u tom gradu zabilježena rekordna količina padavina tokom 24 sata koja se obično bilježi tokom godinu dana, javila je agencija WAM.

Avio-kompanija “Emirates Airlines” obustavila je letove iz Dubaija od jutros do ponoći 18. aprila zbog nepovoljnih vremenskih uslova, a međunarodni aerodrom u tom gradu savjetuje putnike da ne dolaze na aerodrom, osim ako je to apsolutno neophodno zbog poplava bez presedana koje su pogodile Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Aerodrom u Dubaiju saopštio je da letovi i dalje kasne i da se preusmjeravaju i da aerodrom ulaže maksimalne napore da letovi što prije budu obnovljeni.

Kompanija “Emirates Airlines” saopštila je da će nastaviti da obavlja procedure za putnike koji dolaze u Dubai, kao i za tranzitne putnike.

Letovi su preusmjereni u utorak uveče nakon što je aerodrom u Dubaiju djelimično potopljen.

U Dubaiju je u utorak u roku od 24 sata palo više od 120 milimetara kiše po metru kvadratnom, a očekuje se nastavak padavina.

Obilne kiše i jaki vjetrovi pogodili su UAE, Bahrein i Oman, gdje je 18 ljudi poginulo u poplavama u nedjelju i ponedjeljak.

U Dubaiju su zatvorene škole, otkazani sportski događaji, a gradski tržni centri pretrpili su ozbiljnu štetu, kao i pojedini putevi.

Tanjug

Povezani članci

Makron: Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa

Da ruska vojska vojska probije liniju fronta i, da nas Kijev pozove, Francuska bi razmislila o slanju trupa u Ukrajinu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu za Ekonomist. “Apsolutno. Kao što sam rekao, ništa ne isključujem jer je sa druge strane neko ko ništa ne isključuje. Bez sumnje smo previše bili sumnjičavi kada […]

Policija ubila učenika ispred škole u Viskonsinu

Američka policija ubila je u srijedu učenika ispred srednje škole u Viskonsinu nakon što je dobila dojavu da se tu nalazi naoružana osoba, saopštio je tužilac te američke savezne države Džoš Kol. Policija je na mreži Fejsbuk navela da nema više osumnjičenih i da niko nije povrijeđen “osim navodnog napadača”, prenosi Asošijeted pres. Kol je […]