Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dušan Sekulić održao koncert u Andrićgradu

21 Septembar 2022
2 min.
Dušan Sekulić održao koncert u Andrićgradu

Svjetski virtuoz na harmonici Dušan Sekulić održao je večeras koncert na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu u okviru obilježavanja krsne slave opštine Višegrad – Male Gospojine.


“Višegradskoj publici predstavili smo šarolik program i prikazali harmoniku u drugačijim stilovima – tango, klasika, rok, autorske obrade”, rekao je Sekulić.

On je istakao da nosi pozitivne utiske iz Andrićgrada i da je bilo veoma lijepo.

Prigodan program izveli su i mališani iz obdaništa “Neven”.

Direktor obdaništa Danka Mitrović rekla je da su u programu učestvovale tri vaspitno-obrazovne grupe i da su se djeca predstavila u različitim tačkama – od folklornih nastupa do dječije peoezije.

“Počastvovani smo što je kompletan program prepušten našoj djeci i vaspitačima”, istakla je Mitrovićeva.

Ona je napomenula da je ovo jedan od načina da djecu podsjete kojoj kulturi i tradiciji pripadaju i da nikada ne treba da odustanu od vlastitog identiteta.

“Jedan od načina da budu posvećeni sebi jeste i pripadnost gradu u kome odrastaju”, naglasila je Mitrovićeva.

Višegrad je danas proslavio slavu opštine Malu Gospojinu, a povodom toga služena je Sveta liturgija u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice i organizovana litija kroz grad u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

U okviru slavskih svečanosti, danas je organizovan i prijem za penzionere Opštinske uprave Višegrad na kojem su im uručeni prigodni pokloni.

SRNA

Povezani članci

HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” finansiraće asfaltiranje puta u dužini od 650 metara prema Petrovpavlovom manastiru, u okolini Trebinja, u vrijednosti od 120.000 KM. Rukovodilac investicija u HET-u Danilo Ilić rekao je da će ova putna komunikacija omogućiti lakšu frekvenciju lokalnom stanovništvu, a sa radovima će se početi čim dozvole vremenski uslovi. Ilić je dodao da […]

Za vikend rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radiće za vikend povodom održavanja opštih izbora, saopšteno je iz Ministarstva. Ove lokacije rade danas u 7.00 časova do sutra u 19.00 časova. Radi preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje opštih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza […]